Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ples jako Brno je každoročně přehlídkou nejen našich nejslavnějších celebrit a jejich nádherných rób, ale také špičkové gastronomie. Rauty na této akci jsou vyhlášené a jídlo patří k hlavním lákadlům plesu. Letos nejrůznější delikatesy na místě navíc připravoval i sám „velký šéf“ Zdeněk Pohlreich. Byli jsme u toho!

Ústřice, šneci i sushi 

V brněnské Galerii Fait to v sobotu všemi hvězdami jen zářilo. Potkat jste zde mohli moderátorky Terezu Pergnerovou nebo Gábinu Partyšovou, modelku Taťánu Kuchařovou i operní divu Andreu Kalivodovou.

Mezi gentlemany nechyběl mistr etikety Ladislav Špaček a se svou ženou dorazil i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, aby přímo na místě pro hosty připravil luxusní delikatesy. 

Kdo netančil, mohl se zabavit hodováním. Pro hosty byly připraveny lahůdky, nad kterými zrak přecházel. Co se na místě dalo ochutnat? Mimo jiné čerstvé ústřice v šesti různých druzích, zapečené mušle svatého Jakuba, nepřeberné množství špičkových uzenin a sýrů, prvotřídní sushi, kvalitní vína a rafinovaně připravené pokrmy. 

Pro milovníky klasicky nemohl chybět ani hovězí tatarák v moderní úpravě. Na staropražskou tradici v Brně navazovali zapečení šneci z farmy Nahošovice, ti neměli chybu! Kromě toho nás zaujal třeba i králičí řízek s estragonovou majonézou. Zajímavá kombinace.

Ples na sladké vlně 

Komu by se zdálo, že má hořký život, mohl sáhnout po něčem sladkém. Výběr byl, slovy klasika, neboli "klasičky", famózní! K namáčení ovoce lákaly tři čokoládové fontány s mléčnou, bílou a růžovou čokoládou, ve výběru zákusků nechyběly makronky či nadýchané a krémem plněné francouzské větrníčky choax a další druhy dezertů. Některé zákusky vypadaly spíš jako malá umělecká díla.  

Ostatně, podívejte se sami do naší galerie: 

 

Témata

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více