

Játrová omáčka
Suroviny asi 6 porcí
- vepřová játra asi 1/2 kg
- 1 cibule
- mletý kmín
- kousek masoxu
- hladká mouka
- voda na záklechtku
- pepř
- majoránka
- 1 česnek
Postup přípravy receptu
Osmahneme cibuli na kostičky, přidáme nakrájená játra na kostičky, pepř, majoránku, mletý kmín, česnek, zalijeme vodou a dáme vařit doměkka. Po uvaření přidáme kousek masoxu. Podle potřeby dosolíme na talíři. Zahustíme jíškou. Příloha: knedlík, rýže, brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Játrová omáčka
-
Dávám bodík, omáčka je vynikající
-
Anonim.slovo jako slovo hlavně že chutná
-
Anonim: naprosto běžně používané slovo v hovorové češtině jedná se o náhradu jíšky - mouka rozmíchaná v tekutině, např. v mléce, smetaně i jen vodě. Někde tomu říkají zátřepka. pokud si zadáš slovo záklechtka do vyhledavače, poučíš se.
-
Já tě taky asi zaklechtnu strašný slovo opravdu.
-
-
Vrátit plus
se mi líbí, taky si udělám svoje znamínko asi :D
-
Jé Zdeni,
to jsi fakt nemusela, já jsem myslela, že tam má ještě něco být
-
tak jsem to + odstranila
-
+ to je moje znamínko
-
Zdeni - Játrová omáčka + - + co ?