Bezlepkový podmáslový langoš
Langoš z podmáslí, z bezlepkové mouky, si můžou bez výčitek dopřát i celiaci. Pokud vás již omrzela klasická slaná varianta, vyzkoušejte dokřupava usmažené langoše potřít marmeládou a zakysanou smetanou.
Suroviny pro 1 dávka
zhruba 16 malých langošů
1dávka
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a necháme vzejít, zhruba 10 minut.
Krok 2: Do mísy dáme polovinu mouky, vykynutý kvásek, podmáslí, sodu, olej a sůl. Vymícháváme a přidáváme zbytek mouky. Těsto nenecháváme kynout.
Krok 3: Z těsta tvoříme placičky, které hned smažíme v rozpáleném oleji. Usmažené langoše klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Krok 4: Langoše poté dle chuti potřeme česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem, nebo jej můžete vyzkoušet na sladko, potřený marmeládou a zakysanou smetanou.
Zveřejněno 3. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový podmáslový langoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwD6
Moje poznámka
Bezlepkový podmáslový langoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwD6
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 7 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 15 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 4 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 8 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 8 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 9 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 10 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 12 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 13 hodinami
Suroviny:
mléko,
cukr,
droždí sušené,
podmáslí,
soda jedlá,
olej,
sůl,
kečup sladký,
česnek,
sýr strouhaný,
smetana zakysaná,
marmeláda
Komentáře (1)