Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
13. 5. 2024 Vaření
Chcete si vychutnat oblíbenou bábovku zase trochu jinak? Bábovka Albert plněná tvarohem je jednoduchá na přípravu. Stačí kakaové těsto, šťavnatá tvarohová náplň a skvělý dezert může do trouby.
Tvaroh v bábovce
V našich končinách co hospodyňka, to varianta bábovky. Téměř každá ji peče jinou a samozřejmě vždy výbornou. Dnes pro vás máme bábovku plněnou tvarohem.
Tvaroh může být v bábovce uvnitř, ale také právě v podobě náplně. V obou variantách je výsledkem báječně šťavnatý a vláčný moučník.
Mohlo by vás zajímat
Luxusní tvarohová bábovka
Tvaroh je nádherně šťavnatý, a když ho proložíme s kakaovým těstem, vznikne skvělá kombinace. Tvarohová náplň je vynikající s nádechem vanilky, což zajistí vanilkový cukr nebo vanilka a také i prášek vanilkového pudinku. Ještě šťavnatější bude, když do tvarohu dáme hrozinky nebo brusinky, alespoň propláchnuté vroucí vodou, lépe namočené v rumu.
Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…
Bábovka Albert plněná tvarohem
Na přípravu plněné bábovky si připravte: 3 vejce, 150 g cukru krupice, 60 ml oleje, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa a 1 prášek do pečiva. Na náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink a 100-150 ml mléka. Dále: tuk na vymazání formy a hrubou mouku na vysypání.
Jak na to? Do mísy dejte tvaroh, žloutky, cukr, pudinkový prášek, vše rozmíchejte vidličkou a zalijte mlékem, znovu rozmíchejte.
Do mísy dejte celá vejce a cukr a rozšlehejte je do světlé husté pěny. Přilijte olej, mléko a vařečkou promíchejte. V míse smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Po částech tuto moučnou směs vmíchejte do vaječné směsi bez tvarohu.
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte tukem a vysypejte ji hrubou moukou. Dejte do ní trochu hnědého těsta a na ně menší polovinu tvarohu. Přikryjte další částí těsta a na ně zbytek tvarohu. Zbývajícím těstem tvaroh překryjte.
Formu vložte do předehřáté trouby a pečte asi 45 minut. Upečení vyzkoušejte vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Pokud je vše v pořádku, může forma z trouby. Nechte ji trochu vychladnout (5-10 minut), a pak ji vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout.
Náš tip: Připravte si vynikající bábovku Albert plněnou tvarohem podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Proč se namáčí rozinky v rumu? Budou příjemně měkké a provoní řadu moučníků
Bábovičko, poveď se mi! Osvědčené triky, díky kterým snadno vyklopíte bábovku
Amatérská kuchařka Milada z Ostravy navařila, popsala a nafotila už neskutečných 2336 receptů a hodlá pokořit jeden milník