Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věděli jste, že přidáním ovoce do svého jídelníčku můžete snáze a rychleji zhubnout? Ovoce je totiž bohaté na důležité vitamíny a minerály, které tělo potřebuje, aby správně fungovalo. Ovoce navíc obsahuje sacharidy, které tělu dodávají potřebnou energii, a zároveň se se vyznačuje nízkým obsahem kalorií. Tak vyměňte všechny zázračné koktejly a tabletky na hubnutí za fantasticky chutné ovoce a bude vám lépe po všech stránkách.

Ovoce pomáhá spalovat tuk

Některé druhy ovoce napomáhají spalovat tuk, což je hlavním cílem každé redukční diety nebo cvičení. Z tohoto hlediska je nejlepší volbou grapefruit, který urychluje metabolismus, stabilizuje hladinu glukózy v krvi a spaluje tuk. Podobně účinný je také citron, který má mimořádné detoxikační účinky – dejte si dvě sklenice citronové vody každý den a cíl vašeho hubnutí se dostaví o to rychleji.

Ovoce je nízkokalorické

Ovoce nejen skvěle chutná, ale navíc má v porovnání s jinými potravinami málo kalorií. K tomu je však velmi bohaté na vlákninu, která Vám dodá pocit sytosti na dlouhou dobu. Při redukční dietě jsou obzvláště vhodné druhy s vyšším obsahem vody, které tělo skvěle hydratují.

Ovoce jako pohonná hmota

Ovoce si můžete bez starostí dopřát před i po cvičení. Jde o to, že ovoce je zdrojem glukózy, která zvýší vaši energetickou hladinu a vy se tak budete moci do cvičení pustit s plnou vervou. Glukóza po tréninku také napomáhá svalům rychleji se zregenerovat. Váš sportovní výkon zlepší zejména banány, borůvky, hrozny či hrušky.

Ovoce snižuje nadýmání

Trápí Vás pocit těžkosti po jídle a nadýmání? Sáhněte po ovoci, které má močopudné vlastnosti. Díky citrusům, melounům či ananasu se budete i po jídle cítit lehce.

Ovoce jako zdravá svačina

Žijete rušným životem a tak je pro Vás těžké kontrolovat, co jíte? Pokud nemáte čas připravovat si zdravé saláty, koktejly a smoothie, sáhněte po ovoci, které je za každých okolností chutnou, zdravou a dietní svačinkou.

 

 

 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více