Seznamte se prvními soutěžícími Hell's Kitchen Česko. Brány Pekelné kuchyně se otevírají právě dnes
28. 8. 2024 Ostatní
Pekelná kuchyně aneb Hell's Kitchen Česko právě startuje. Pod taktovkou známého šéfkuchaře a porotce MasterChef Česko Radka Kašpárka se 16 soutěžících utká nejen o 2,5 milionu, ale také o práci snů. Představme si odvážné profi kuchaře a kuchařky, kteří se nebojí dát do vaření úplně všechno.
Pekelná kuchyně se otevírá...
Připomeňme, že Hell's Kitchen je původně britská show, již proslavil šéfkuchař a známý drsňák Gordon Ramsay a ukázal tak zákulisí tvrdé kuchařské dřiny, kde se nic neodpouští, a akceptuje se jen perfektně odvedená práce.
Soutěž Hell's Kitchen neboli česky Pekelná kuchyně tak ukazuje jednak kulinární dovednosti 16 soutěžících, ale také jejich odolnost vůči stresu. To vše pod přísným dohledem Radka Kašpárka, který tvrdí, že zůstane sám sebou a „druhý Ramsay“ z něj nebude.
„Gordon je opravdu ras. Já jsem taky v některých chvílích byl, ale když jsem viděl soutěžícího, že mu není úplně nejlíp, tak jsem ho spíše namotivoval,“ prozradil pro Toprecepty.cz Radek Kašpárek.
I když Radek nebude jako Gordon, i tak se máme na co těšit. Soutěž totiž balancuje na pomezí reality show a kuchařského klání. Všech 16 statečných nesmí po dobu účinkování opustit společný prostor, kde je budou non stop snímat kamery...
Představme si tedy dnes prvních 9 soutěžících z celé šestnáctky těch, kteří se pokusí získat 2,5 milionu korun a práci snů v pozici kreativního šéfkuchaře v restauracích Radka Kašpárka, 420 a Field.
Mohlo by vás zajímat
Ema z Bratislavy
Ema Kremsky (26) s netradičně modrými vlasy pochází z Bratislavy, ale žije v Praze a pracuje jako šéfkuchařka studené kuchyně v O2 Aréně. K vaření se dostala jako malá, když pomáhala babičce ukládat koláčky na plech a dědovi při zabijačkách. Jejími největšími vzory byly vždy tetky na vesnici, které uměly udělat ten nejlepší punčák a upéct tu nejlepší vánoční šunku.
Pavel z Ústí
Pavel Švestka (30) je šéfkuchařem v golfovém klubu Prague City Golf, ale původně pochází z Ústí nad Orlicí. Narodil se do kuchařské rodiny, jeho otec provozoval tři podniky. Do soutěže se Pavel přihlásil proto, že to bral jako velkou kuchařskou výzvu. Dle svých slov rád používá tradiční české suroviny, kterým dává sexy moderní vzhled a chuť.
Izabela z Českého Těšína
Izabela Huczalová (28) je manažerka kavárny a zpěvačka z Českého Těšína. Vyrůstala v prostředí rodinné restaurace, kterou vedli její rodiče. Od svých 15 let tam vypomáhala a poté, co odletěla v průběhu vysoké školy do Anglie, kde pracovala v gastru, se Izabela rozhodla, že si splní sen a otevře si vlastní podnik. Jejím kuchařským vzorem je Zdeněk Pohlreich. „Je to borec,“ říká uznale. Izabela je také, dle svých slov, nadšenec naší české kuchyně.
Daniel z Benátek nad Jizerou
Daniel Bureš (27) je šéfkuchařem v restauraci Pastař v Praze, ale pochází z Benátek nad Jizerou. Do Hell's Kitchen Česko se přihlásil, protože miluje výzvy a boj. Do všeho jde na 100% a jeho snem je mít vlastní restauraci. Miluje italskou a moderní českou kuchyni.
Hibi ze Sýrie
Hibi Ramadanová (30) se narodila v Sýrii, ale celý život strávila v Plzni. Vystudovala mezinárodní vztahy a pracovala v médiích, ale vaření nakonec zvítězilo. Do Hell's Kitchen Česko se přihlásila, aby zjistila, jestli dokáže zkrotit svou temperamentní arabskou povahu a plně se soustředit na vaření. Hibi obdivuje Kristínu Nemčkovou a ráda kombinuje arabskou a asijskou kuchyni. Jejím největším kulinářským snem je cestovat za jídlem.
Dana z Olomouce
Daniela Bystrická (25) pracuje v restauraci Entrée v Olomouci. V osmnácti se přestěhovala do Milána, kde ale zjistila, že více než modeling ji baví vaření. Do Hell‘s Kitchen Česko se přihlásila, aby dokázala, že vyměnit kariéru modelky za kuchařinu bylo správné rozhodnutí. Na kuchařině se jí líbí řád, režim, preciznost kuchařů a tvrdá práce. Inspirací jsou jí svou precizností japonští sushi mistři. Velice ráda používá v kuchyni plíseň koji, japonskou pastu miso a omáčku tamari.
Sierra z Ameriky
Sierra Holanová (29) je Američanka žijící v Praze. Jejím snem je stát se šéfkou michelinské restaurace. Do Hell‘s Kitchen Česko se přihlásila, aby ukázala, že těžké začátky v české základní škole ji zocelily. K vaření se dostala tak, že její babička ani mamka vařit neuměly, tak to musela vynahradit. Jejím vzorem je Gordon Ramsay. Oblíbená kuchyně je mexická, protože Sierra vyrůstala v Kalifornii s Mexičany a je to pro ni chuť domova.
Mirek z Hradce Králové
Miroslav Voňka (33) je šéfkuchař a majitel restaurace To je Bistro z Hradce Králové. K povolání kuchaře jej nasměroval film Casino a zahraniční kuchařské show. Do Hell‘s Kitchen Česko ho přivedla zvědavost. Na práci kuchaře je podle něj nejtěžší pečlivost. Rád by si jednou zkusil upéct celou krávu. Aktuálně se věnuje zdokonalování se v pečení croissantů.
Rosie z Litomyšle
Růžena Smolenová (29) pochází z Litomyšle a je kreativní šéfkuchařka v pražírně kávy Doubleshot v Praze. Původně se živila jako fotografka. Do Hell‘s Kitchen Česko se přihlásila, aby dokázala sobě i ostatním, že šamanský rituál, který ji na měsíce vyřadil z běžného života, nezanechal žádné následky. Růžena nemá moc natrénovanou českou kuchyni, ale miluje smažená jídla. Ráda by si jednou otevřela kvalitní fast food.
Něco navíc: Na 9 z 16 statečných se můžete podívat v naší galerii:
Fotogalerie - V Hell's Kitchen Česko to pořádně vře, Radek Kašpárek je na nervy.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Seznamte se prvními soutěžícími Hell's Kitchen Česko. Brány Pekelné kuchyně se otevírají právě dnes
Šéfkuchař Gordon Ramsay po ošklivé nehodě na kole: Musíte nosit helmu, i na krátké cesty, vzkázal zraněný drsňák
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti