Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina kapustnica

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 11. 2008 22:46

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 995 kJ / 1 194 kcal
Bílkoviny135,39 g
Tuky58,36 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 726 mg
Sodík 7,66 g
Sůl18,21 g
Sacharidy27,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Varíme rôzne druhy kapustnice, ale táto sa varí len na Vianoce. Je to dobrota.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sikulka7

1. 12. 2021 09:50

Eliza: Strouhání do polévky taky nedělám, ale babička mě naučila jiné kapání. Používala ho do takzvané selské polévky - bramboračka bez jíšky s kapáním, nebo i do vývaru. Moc nám chutnalo, tak ho používám celá léta. Na talíř nasypu polohrubou mouku, klepnu tam 1 vejce a lehce probírám, jako bych dělala drobenku. Opravdu lehce, jenom aby se kousky vajíčka obalily moukou. Potom přes sítko přeseju přebytečnou mouku a kousky vejce hodím do polévky. Jsou lepší, nadýchané.:-8

ada

12. 2. 2013 18:51

:-)Super

Ivana79 Ivana79

2. 1. 2013 13:07

My varíme na Vianoce bez mäsa,ale túto robím na Silvestra:-)Dnes sa dojedla a bola výborná:yes:Pridávam fotku:-K

clupmi clupmi

21. 2. 2011 15:58

Za "papcúny" dávám bod!!! Jinak děkuji za fotky rybích karbanátků. :yes::yes::yes:
http://clupmi.blog.cz

Eliza Eliza

1. 3. 2009 21:38

Jo, focení... Zdá se, že jsem našla nového koníčka :-p. Vždycky jsem ráda aranžovala jídlo - myslím, že jíme i očima - a i když to stolovníci většinou ocenili, tak to vzápětí rozvrtali a bylo po parádě...:-)Teď je z toho aspoň fotka pro přátele zde...;-)
Terezko, zapomněla jsem na bodíček, tak to napravuji.:yes:

tejaja tejaja

1. 3. 2009 21:22

Eliza , kapustníc varím viac druhov, ale túto len 1x do roka, je to vianočná kapustnica. A ďakujem spagetka, že si to vysvetlila, že papcun, to je strouhání;-) Eliza , ešte ďakujem za foto, vyzerá výborne;-):-D:-D

Eliza Eliza

1. 3. 2009 21:13

A jóó :-8. Teď to taky vidím - podle surovin. Jen jsem strouhání nikdy nedávala do ničeho jiného než do vývaru, tak mě to hned nenapadlo.
Strouhání se u nás moc nevede, mně to v dětství otrávila babička a moje děti se mu také vyhýbaly, tak proč se namáhat...;-) Do vývaru dávám raději nudle, rýži nebo kapání. A nebo jen vajíčko... No a největší úspěch mají játrové knedlíčky :-*.

spagetka spagetka

1. 3. 2009 17:09

Elizo, to čemu Terezka říká papcun znáš možná pod názvem struhání do polívky,ne? ;-)

Eliza Eliza

1. 3. 2009 16:27

Dělám ji v podstatě stejně, jen bez "papcunu" - to jsem nikdy neslyšela...:-))
Vařila jsem ji dnes, dovolím si přidat foto.

vybusna vybusna

11. 11. 2008 22:27

do zabijackovej kapustnici sme na nasej dedine smotanu nedavali, ale stretla som sa, ze tam dali paradajkovy pretlak. aj som ju jedla a chutila mi.
inak ja ked som este v byvalej praci hovorila o tom , ze kapustnicu robim so smotanou, tak kolegyne skoro odpadli....ze to uz nie je kapustnica, ale kvazi segedin, tak sme sa dohadali, ze az. ja kapustnicu bez smotany nerobim.

tejaja tejaja

11. 11. 2008 21:31

Robievam aj kapustnicu s kyslým mliekom alebo jogurtom, so zemiakmi, ale táto je vyslovene štedrovečerná:-D S údeným mäskom:yes::yes:mňam, mňam Niekde dávajú do kapustnice aj vajíčka, tie sa tam vyklepnú a uvaria. Niekde sa do kapustnice dávajú aj sušené slivky a niekde sa robí s fazuľou. Proste čo kraj, to trocha iná úprava;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2008 21:04

Katko, no, já jsem tu polívku poznala až od svých slovenských příbuzných, před tím jsem to nikdy nejedla a sme:-ptanu nedávali, ale můžu to někdy vyzkoušet, za chvíli bude zabíjačka tady u nás, tak uvidíme.

Katka

11. 11. 2008 20:58

Na strednom Slovensku sa do kapustnice pridáva smotana. Bez udenéj klbásky, sušených hub a smetany,to nie je dobrá kapustnica.Bravčové mäso dusím na cibuľke, ako keď varím guláš. Toto udusené mäso pridávam do kapustnice až nakoniec. Kapustnica dostane peknú barvu. Dusené mäso dáva kapustnici lepšiu chuť, než mäso varené. A najlepšia je kapustnica zo zabijačky, ako píše Jana Remková. Ale i v tejto kapustnici smotana musela byť. Teraz bývam v Olomouci a na moju slovenskú kapustnicu chodí celé okolie.

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2008 20:42

Jo a zapoměla jsem, dává se tam taky spousta nasekaného česneku:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2008 20:41

Tak, ve Strečně se taky vaří kapustnica, ale ne na Štědrý večer, vařila se na zabíječku. Vývar byl ze všeho, co se vařilo na tlačenku a zalilo se to zelnou vodou, provařilo a vlastně se přidalo pár hrstí zelí. Do hotové polévky se dávaly takové nočky, podobné, jako halušky, ale bez brambor. To vám byl vývar,něco úžasného.:-p Pokud však nevaříme maso na tlačenku, stačí trocha uzených kostí a ta voda ze zelí. S tou je ovšem problém protože zelí se prodává v sáčcích, tak se musí sehnat u lidí, co mají zelí v bečce ve sklepě. No, ještě, že mám spoustu známých, co ho takhle mají ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kapustnica kapustnica recept vianočna kapustnica kapustnice recept na kapustnicu slovenská kapustnica recept kapustnica recepty recepty kapustnica kapustnica s klobasou recept kapustnica kapustnice recept zabijackova kapustnica recept na slovenskou kapustnicu slovenská kapustnica slovacká kapustnica kapustnica so smotanou vianocna kapustnica recept kapustnica slovenská recept kapustnice zelna polivka

Suroviny: zelí kysané, houby sušené, klobása, maso uzené, máslo, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, vejce

TopRecepty.cz

Babiččina kapustnica

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wnq