Vyzkoušeli jsme za vás: Rychlý oběd či večeře do 30 minut z mražených výrobků Nowaco
4. 11. 2024 Vaření
Taky jste občas v takovém spěchu, že nestíháte uvařit ani oběd nebo teplou večeři? Pak je dobré, pokud máte v mrazáku suroviny, díky kterým je připravené jídlo do 30 minut, a ještě si na něm pochutnáte.
I nás v redakci občas velice tlačí čas, a přesto bychom chtěli připravit výborný pokrm. Vyzkoušeli jsme (i pro vás) 3 výrobky firmy Nowaco, které šetří náš čas i práci. Oběd nebo večeře je pak skutečně na stole do půl hodiny.
Základem oběda je polévka
Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt a maso špunt. Svou polévku na stůl vždy podávaly s láskou. Ze zeleniny Nowaco jsme zkusili připravit jednoduchou a rychlou "babiččinu" polévku - Zeleninovou polévku s krupičkou.
Budeme na ni potřebovat: 25 g másla, 3 lžíce dětské krupičky, 1 vejce, 2 l zeleninového vývaru (nebo vody), 1 balíček mražené zeleniny Nowaco, sůl a petrželku na dozdobení
Postup: Rozpustíme tuk, přidáme dětskou krupičku a opražíme do světle nažloutlé barvy. Do opražené krupičky vklepneme jedno vejce a za stálého míchání necháme srazit. Zalijeme vývarem (či vodou) a vsypeme mraženou zeleninu Nowaco. Necháme chvíli povařit (5-10 minut) a osolíme podle chuti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Hlavní chod - dietnější nebo smažený?
Námi vyzkoušený hlavní chod je s masem a přílohou. Jednou je to dietnější filé, podruhé jemné vepřové maso. Obojí je opět připraveno do 30 minut.
Filet z tresky se zeleninovým kuskusem a máslovou zeleninou
Na 2 porce budeme potřebovat: 1 balíček filé s bylinkovým máslem Nowaco, 1 balíček mražené lahůdkové zeleniny Nowaco, 100 g kuskusu, kousek másla nebo ghí, maldonskou sůl a čerstvě mletý pepř.
Postup: Filety ve varném sáčku vložíme na 8 minut do vroucí vody. V sáčku je i kousek másla a bylinky, oboje filé příjemně dochutí a ovoní. Kuskus vsypeme do misky, zalijeme ho odměřenou vroucí vodou (na 1 díl kuskusu 2 díly vody), zakryjeme a necháme 5-8 minut nabobtnat. V závěru kuskus načechráme dvouzubou vidličkou.
Ve druhém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, pak do ní vhodíme polovinu zeleniny Nowaco a jen necháme projít varem. Vybereme děrovanou naběračkou, smícháme ji s hotovým kuskusem, přidáme kousek másla a podle chuti dosolíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a asi 5-7 minut na něm podusíme druhou polovinu zeleniny. Osolíme. Rybu podáváme posypanou mletým pepřem a maldonskou solí (nebo několika zrnky hrubozrnné soli), se zeleninovým kuskusem a máslovou zeleninou. Nebo podáváme filé pouze s máslovou zeleninou, bez kuskusu.
Pokud nefandíte rybám, ale spíše trochu tmavšímu masu, vyzkoušejte připravit Vepřové biftečky se sázeným vejcem a smaženými kroketami. Je to sytý a vydatný pokrm plný bílkovin. Nepatří sice k těm nejzdravějším, ale pochutnáte si na něm a občast takto "zahřešit" může téměř každý z nás.
Budeme potřebovat: 4 plátky vepřového ořechu (nebo 8 plátků vepřové panenky, palce), 1 balíček mražených kroket Nowaco, olej na smažení, sůl a mletý pepř, trochu hladké mouky, 2 vejce, pažitku na ozdobení
Postup: Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a pozvolna a dozlatova v něm usmažíme krokety Nowaco. Trvá to přibližně 8-10 minut. Na druhé pánvi zprudka osmažíme plátky masa, cca 3-4 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a usmažíme 2 sázená vejce (volská oka).
Vyzkoušeli jsme, opravdu jsme si pochutnali a tak svoje zkušenosti rádi předáme i vám. Není nic jednoduššího, než vyzkoušet taky. Věříme, že si k těmto mraženým výrobkům Nowaco najdete svou cestu.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak mrazit zeleninu. Při správném postupu ji zachováme v té nejlepší kvalitě
Jak připravit bramborové krokety: Využijte přebytek bramborové kaše z přechozího dne
Vánoční dárky pro gurmety: Multifunkční vařečka, marmeláda s alkoholem, kuchařka či časopis pod stromečkem potěší
Přečtěte si Zobrazit více
Jaká mouka je nejlepší do bramborových knedlíků? Aby nelepily, tak hrubá, ale vyplatí se doplnit ji dalšími surovinami
Cukrář Josef Maršálek radí, čím potírat vánočku před pečením, aby se krásně leskla: Nejhezčí barvu udělá žloutek, říká
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře