Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Janina54: Jani vůbec jsem nevěděla, že se sírovec jí. Hned jsem se mrkla na net a myslím, že by mi chutnal😀

Krásné slunečné odpoledne. Dnes je u nás 32 st. , tak odpoledne zalezu do sklepa udělat pořádek 😀. Dnes byla dýňová krémová polévka a sírovec na kari s rýží. Sírovec manžel včera uřezal čerstvý na švestce 😀.

Hezký den:-K dnes dršťková polévka z hlívy a kuřecí směs se zeleninou dělaná ve woku s rýží😋

Dnes budeme mať fazuľovú polievku so zeleninou a vajcovou hmlou (fazuľa z konzervy!), kuracie stehná upečiem na terase v remoske - má byť vyše 30 st. zas, k tomu zemiakovú kašu a kopec šopského šalátu.

tara23: na Sicílii som v tržnici kupovala mečúňa a robila na panvici, nebol surový a nebol suchý, bol skvelý.

hazel: Stáni, děkuji ti za pochvalu, potěšilo mě to.😍

Dobry vecer,
u nas dnes, testoviny se slaninou a vajickem a mrkvove livance. Vsechno jsme vzali k synovi a u bazenu jsme to snedli. Zde deti jiz maji prazdniny od pondeli 23. Ale jen ty zde v Kanate , proto ze jsou ve francovske skole. Tak jsme se pekne ochladili a zaplavali s devcaty.
Verko divala jsem se na toho sumecka, po prelozeni a podle obrazku to je anglicky " catfish".
Prodavaji ji zde v Ottawe v nekolika obchodech. Zde pisi, jestli ze je sumecek - catfish chycena primo z jezera, ze se ma namacet do mleka, ale kdyz je sumecek z rybarske farmi tak nemusi. No az se vratime z dovolene hned ji koupim. Ted budeme u oceanu, tak se jiz tesim na cerstve ryby a humra.

Nadja: Já zase doufám, že plný mrazák nebude, letos byly tři zajíce, nejaký divočak, 6 bažantů, srnčí, daněk a pár křepelek, jelen stehno celé. No pohroma dva narvané velké šuplíky a ještě ve druhém mrazáku vždycinky bažant a bažantí játra na knedlíčky do polévky. Vždycky před Vánoci, když potřebuji někam dát chladit a mrazit zákusky! Vždycky vydám zákaz, před koncem listopadu, cokoliv nakupovat do mrazáku.

Simona Skolakova: Simčo pražma je moc dobrá, tu jsme koupili vloni na gril. Prohlédni si ryby v Rohlíku, maj hodně druhů. jak filety, tak celé. A Polské ryby nemají žádné.
Co jsem Rohlík objevila, tak už rybu z marketu nechci.
Pstruhy maj bud naše, z Itálie a ted jsem koukala na krásný velký filet ze Španělska.
U hodně ryb mají i recepty.
Měla jsem cukání zkusit mečouna, ale pak jsem si přečetla, že ten musí uvnitř zůstat syrový, jinak že je suchý. Tak to mě odradilo. Nevím jak by to u manžela prošlo 😀

Julia Oskerova: kimlo: oběma děkuji za popis jak udělat nejlépe pstruha,věřím,že čerstvý je lahoda u nás je trošku problém,ale dala bych si hned.Kapr je trošku zase jiná ryba,ale my ho máme rádi,na Vánoce kupuji od kamarádky ty dělají výlov v říjnu a pak má pro sebe kapry a amury,které nechají celou dobu vyplavat,měla jsem od ní kapra 4kg,vůbec nebyl cítit bahnem byla to mňamka a amur také supr ryba má bílé maso a krásně lístkuje kupovala jsem vloni od ní měl 6kg byl skvělý,já ryby miluji a manžel říká nikdy jsem tolik ryb nesnědl jako s tebou😂pak nám moc chutná ten sumeček na radu Věrky už jsem párkrát koupila a stojí to za to,ještě kupujeme tilápii ta nám také chutná.Co moc nemusím je losos je dost tučný a v těch marketech jsem koupila jen jednou,ale nebylo to ono,pstruhy mívají polské to nám též moc nechutná tak nekupuji,chce to na ryby zdroj.Jedla jsem u dcery tuňáka,moc mi chutnal,ale to neumím udělat,to už člověk musí umět a ráda bych ochutnala pražmu,ale někdy se bojím,že to neumím udělat,vše chce své.
No a zvěřina tu máme také rádi,stane se,že manžel sežene od myslivců a nebo má někdo z rodiny štěstí koncem ledna na mysliveckém bále vyhrát tombolu což se letos podařilo vnučce celého kance,tak jsme též dostali příděl.Když jsme ještě chodívali s mužem tak jsme většinou vyhrávali bažanta,jednou zajíce,ale to už je tak 3roky zpět,teď už nechodíme.Tak si pochutnávejte na rybičkách a přeji,aby se vám podařilo i nějakou tu zvěřinu sehnat.😉🤗

kimlo: Julia Oskerova: děkuji moc. ;-)

Hezké odpoledne všem.
Veronika.Hrozna: a já zase závidím Tobě nějakou tu zvěřinu, sice ne plný mrazák, ale pár kousků bych brala. Letos byl Petr pozvaný na divočáka, tak mi také kousek na ochutnání přinesl - mňam.

hazel: Stáni sumeček je keříkovec červenolemý, třeba je v Kanadě známý pod tímto jménem.
Dám sem 2 odkazy stránek společností, které se chovem sumečka zabývaj
www.mzanyas.cz/zivocisna-vyroba/sumecek-africky/
www.farmiafood.cz/blog/sumecek-africky-dobyva-ceske-kuchyne/
Škoda, že nebydlíme blíž 😀

kimlo: 😁 Ďakujem, že si to takto vyriešil. Želám všetko dobré👍.

Nadja: pridávam príspevok od Júlie asi spred takmer roka:
kimlo: Pstruha ja najskôr potriem marinádou z olivového oleja, citróna a lyžičky korenia na ryby. Do brušnej dutiny dám kúsok byliniek- rozmarín, tymian, petržlenovú vňať a nechám asi hodinku marinovať. Zmiešam hladkú múku, červenú papriku a čierne korenie a v tejto zmesi pstruha obalím a vysmažím na panvici v oleji. Toho, čo je na obrázku som robila v teplovzdušnej fritéze. Na povrchu som ho pred prípravou vo fritéze ešte trošku postriekala olejom a do bruška som vložila k bylinkám kúsok studeného masla.

Ja som dostal pstruhy od kamaráta, rybára, chytené u nás na potoku. Piekol som ich v keramickom pekáči vo vyhriatej rúre pri 180st asi 10-12 min, podľa veľkosti. V bruchu mali zväzok medovky, tymiánu a ligurceka. Pridávam foto.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek