Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 52 minutami
„Přání a gratulace“ Julia Oskerova, před 21 hodinami
„Mleté maso “ Veruncicka, 4. 9. 2025 21:05
Poslední příspěvky
„Pekný deň želám . Ja som bola dnes u fyzioterapeuta , tak…“ Julia Oskerova, před 52 minutami
„Hezký den polévka s kapáním a kuří játra na cibulce s rýží😋“ Simona Skolakova, před 3 hodinami
„MarcelaPa: Marcelko, prozraďte, jak děláte tu zázvorovou…“ embr23, před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
8. 1. 2010 13:43
8. 1. 2010 10:08
Teď zdržovat nebudu za chvíli na to pudu. Ještě chvilku mrknu sem a mrknu tam , pak se do té mrkve dám. Václav.
8. 1. 2010 09:38
Za prvé vzkaz pro Jarku Římanovou(mišička12) . Jedná se o domácí sýr z domácího tvarohu. Možná bude zklamaná. Není to pravý sýr v pravém slova smyslu, ale takový který se u nás dělal za mlého mládí a bylo nutné ho jíst pouze mimo byt. /Upozorňuji, že se nedá dělat z mléka paster. kupovaného , ale ČERSTVÉHO dnes v automatech, nebo přímo od kravičky/ . Koupíte alespoň 2-3 litry mléka a necháte ho nakysnout, běžně. Je to jednoduché, když není převařené. Stačí aby bylo určitou dobu v mísnosto a vlétě na slunci a je to. Dá se tomu pomoci trochou kyselého(Ocet, citrón) Začne li kysnou, stačí toto trochu zahřát a ono se srazí. Pak jej procedíme v látkovém sáčku a vznikne nám tvaroh a syrovátka ( Ta je zdravá a dobrá). a pak tvaroh domácí. Pouze se osolí prokmínuje a napěchuje do nádoby keramické, skleněné a zalije pive,.Začně se vytvářet na povrchu tak zvaný pivní sýr. Supr dobrý a supr smrad. Dá se promíchat a pokračovat. Stále se musí zalývat, vždy trochou piva(Odtrhnout muži od úst HI HI) Dá se i další přidávat,. Je to pak Ňamka . Je sklovatý na povrchu zvrásněný. Tavený sýr se dělá jinak a je to trochu jiná technologie za pomoci sody. Václav.
8. 1. 2010 08:03
Olino16
Václave
7. 1. 2010 15:23
7. 1. 2010 15:15
7. 1. 2010 14:42
7. 1. 2010 10:38
7. 1. 2010 10:37
7. 1. 2010 09:31
7. 1. 2010 08:26
6. 1. 2010 11:03
6. 1. 2010 11:00
jitule to vypadá skvěle, to tvé jídlo
6. 1. 2010 09:33
Lasaně podle mého najdete zde http://bucifousek.webgarden.cz/testoviny/lasane-po...
6. 1. 2010 09:06
2./ Všera jsem vám říkal co budeme vařit. Já mínil a žena změnila. Nakonec bylo kuře na zelí podle "Ekucharky.net". Velká pro mne dobrota. Já to zelí zkrátka miluji. (nafotil jsem).
3./ (A)Doděla jsem ten rybí salát, ale zatím nenafotil. Myslím, že už bude jedlej. HI hi. Je z ořezů kapra. Musí bejt jen maso bez sádla.(to je moc cítit). Když hecháme kapří kůži, je také nutné ji před poslední úpravou sundat. Je moc tvrdá-tak na boty. Kdo má rád ze sladkovodních ryb, tak jsou nejlepšé bílé ryby (cejn,plotice apod.) Jinak cejn má kvantu kostiček a je s nimi moc práce. Na Lipně když berou, jich nachytáte pytel. Pak se hodí na rybí salát(Kosti ocet rozloží)a nebo na karbanátky(při mletí zůstanou kostičky namotané na šneku mlejnku) RUČNÍM. Jak je to na el.kutru-nevím. Někdo udí. Ale to aby byl cejn velkej.(B) Máme rádi ze slanečků (mořských ryb). Ale pozor, mají i uzené. Z toho nám to nejede. Udělal jsem a nikdo to nechtěl. TAK BACHA. (Ještě to ofotím a třeba dám i přesný recept). Václav.
Předchozí 1 … 2458 2459 2460 2461 2462 … 2719 Další