Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na rajčatech

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

La Furi Roja La Furi Roja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie497 kJ /
119 kcal
Bílkoviny3,57 g
Tuky0,96 g
Vláknina5,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si opláchneme stehna, posypeme gril. kořením z obou stran a opečeme na pánvi. V hrnci se širokým dnem si osmahneme cibulku, přidáme nakrájená rajčata a papriku a necháme asi 10 minut dusit, dokud rajčata nepustí vodu. Krok 2: Poté přidáme bujon a česnek, můžeme trochu dosolit, promícháme a do směsi dáme kuřecí stehna dusit na mírný plamen. Krok 3: Dusíme podle toho, jak moc masitá stehna jsou, já je dělám většinou z obou stran 15-20 minut, tedy zhruba 35 minut. Nebojíme si stehna do směsi pořádně zavrtat. Nejlepší jsou s kaší ale může být i s rýží nebo bramborem.

Zveřejněno 17. 7. 2015

Poznámka autorky La Furi Roja

Rajčat i papriky může být víc. Zelenina která zbude, je totiž výborná a dá se použít i místo omáčky na rýži či těstoviny :)

Bujón používám většinou hovězí nebo kuřecí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LR2r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LR2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ZFranclova: Myslím, že by to šlo s jakýmkoliv masem, ona je totiž skvělá ta kombinace rajčat a to maso tomu dodá chuť a rajčata masu štavnatost, ten recept sem splácala jednou "z nouze prázdné lednice" takže to vlastně nemá pravidla :') :D Ale mělo to úspěch, doporučuji vyzkoušet :)

ZFranclova 21. 7. 2015 17:43
Taky se mi to líbí, dávám bod a mohla bych to zkusím. Ale nemám přístup k domácím kuřatům, zatímco babišoviny a podobná nadopovaná kuřata nejíme. Proto mám dotaz: šlo by to s krůtím nebo králičím masem nebo s vepřovou panenkou? Asi ano a v tom případě ráda zkusím. Díky za recept.

hned jdu vyzkoušet :yes::yes::yes:

Jana Remkova: Zkuste, je to mňamina ^.^

:yes::-p Může být skvělé :-)

Tématické fráze:
kuřecí stehna na rajčatech, kuřecí stehna v rajčatové omáčce, kuřecí stehna na rajčatech a paprikách, kuřecí na rajčatech, kuřecí stehno na rajčatech, kuřecí stehna na rajcatech recept, kureci stehna na paprice a rajčatech, kuřecí stehna v rajčatech, kureci stehna na rajcatech a paprice, stehna na rajcatech, kuřecí stehna s rajčaty, kureci stehna na rajcatech recepty, kuřecí špalíčky na rajčatech, kuřecí stehna s rajčata, kuřecí stehna na na rajčatech, pečená kuřecí stehna s rajčaty recepty, pečená kuřecí stehna na rajčatech, nejlepší pečená kuřecí stehna, kuřecím stehna na rajčatech a paprikou, kureci stehna na cukete a rajcatech

Suroviny:
stehno kuřecí, paprika čerstvá červená, rajče, koření grilovací, olej, bujón, cibule, česnek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu