Opluskance
Opluskance jsou tradičním sladkým pokrmem ze Slovácka. Jde o jakousi podobu halušek z polohrubé mouky, které uvaříme ve vodě a při servírování je doplníme pikantními povidly a mákem. Samozřejmě nesmíme zapomenout na jejich polití rozpuštěným máslem.
Postup přípravy
Krok 1: Z vejce, mouky, soli a mléka umícháme polotuhé těsto.
Krok 2: Buď přes haluškovač nebo vykrajováním malou lžičkou zaváříme do vřící osolené vody maličké nočky.
Krok 3: Když vyplavou, jsou hotové a scedíme je.
Krok 4: Na talíři do nich vmícháme povidla, posypeme je mletým mákem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 19. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opluskance
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mx33
Moje poznámka
Opluskance
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mx33
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 10 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 15 minutami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 21 minutami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 2 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 2 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 4 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 4 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 5 hodinami
Tématické fráze:
zasmurany regiment,
ušmouraný regiment,
pekařská bída,
pupáčky,
pupáky s mákem,
opekance- pupáky recept,
pupáčky s jablky,
kuchařka tradičních pokrmů na slovácku-recepty,
pekařská bída s jablky,
slovenské pupáčky,
pupáky recepty,
slovacko recept s makem,
pupacky s mákem,
pupáky recept,
josefina havlínová,
popluskance,
ušmouraný,
recept zašmúraný regiment,
pupáky s mákem recept,
pupáky z z polohrubé mouky
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
mléko,
povidla švestková,
mák mletý,
máslo
Komentáře (32)
cathleen:
cathleen:
1974andrea: Andri, asi ano. Noků i nočků potkávám hodně druhů, liší se jen v drobnostech nebo (jako tady) v příloze. Ale moc dobré jsou pokaždé
spagetka: pokud je opravdu znáš, mrzí mě, že sem pro nás nepřidáš spíš tahle stará, jednoduchá jídla...než pokrmy se spoustou druhů koření (často se chuťově bijícího), podlité vínem, které asi udělá málokdo.
V jednoduchosti je krása
cathleen: díky za připomenutí tuhle variantu jsem nedělala už hooodně dlouho, stejně ty staré recepty jsou nej...