Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Suroviny
Porce: 3 - 4
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Laty jsou známé na Moravském Slovácku, v okolí Kyjova a Hodonína. Je to původně jídlo chudých, neboť placky se smažily na sucho na kamnech na plotýnce. Po usmažení se mazaly z obou stran sádlem a sypaly se mákem. Všechny suroviny měli lidé doma, nebo na zahradě. Dnes už nemusíme dělat bramborové těsto nutně sami (stačí polotovar), mák i povidla si zakoupíme v obchodě, takže příprava je jednodušší. Jen už to rozhodně není jídlo chudých. :-) Přeji dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 6. 2020 18:16
18. 5. 2020 20:45
Děda si je dával s česnekem. Babička měla litinový tál přes dva plynové hořáky a dokázala udělat pro 4 vnoučata a dědu. Já je mám nejraději s povidly.
18. 5. 2020 15:24


22. 11. 2015 15:03
Pro tu opravdovou chuť se to musí dělat nasucho na kvalitní pánvi s tlustým dnem.
Nejlepší to chutná ve vylepšené variantě s potíráním máslem.
25. 8. 2015 21:51
udělali jste mi velikou radost nad tímto receptem a také velikou chuť



14. 2. 2015 08:52

31. 3. 2014 12:42

14. 9. 2012 07:12


Jinak všem děkuji za komentáře a doplnění dalších názvů.



13. 9. 2012 17:40

13. 9. 2012 14:41
13. 9. 2012 13:02

13. 9. 2012 13:01

12. 9. 2011 22:51



23. 6. 2011 22:46

Tolik jmen pro jedno jídlo a určitě ještě nejsou všechna.

Máme krásnou řeč.

A výbornou kuchyni.

23. 6. 2011 16:54




Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Přidáno před 13 hodinami

Hummus s mletým masem - izraelská Hamshuka
Přidáno před 19 hodinami

Květák s cizrnou, fazolkami, hráškem a kokosovým mlékem
Přidáno 29. 5. 2023 09:56

Guláš z hlívy ústřičné s rajčaty, žampióny a mandlemi.
Přidáno 29. 5. 2023 00:01

Vepřová pečeně s pikantní omáčkou
Přidáno 28. 5. 2023 11:21

Chřestová polévka s vejci, kapií a červeným pepřem.
Přidáno 28. 5. 2023 10:53
Právě bylo uvařeno:

Hrstková polévka
uvařil/a Snefik1226
před 51 minutami

Pikantní krkovička po maďarsku
uvařil/a El.Magios
před 1 hodinou

Rebarborový koláč
uvařil/a Lendoulinecek
před 11 hodinami

Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
uvařil/a Gracous
před 14 hodinami

Vejce plněná tuňákem
uvařil/a tara23
před 15 hodinami

Jogurtové muffiny
uvařil/a KU5ATKO
před 17 hodinami

Pomazánka alá krab
uvařil/a Pilsfree
před 18 hodinami

Ořechové řezy s tvarohovo-pudinkovým krémem a polevou
uvařil/a jana1962
před 18 hodinami

Těstovinový salát se sýrovou omáčkou, zeleninou a šunkou
uvařil/a Foxina
před 19 hodinami

Ražniči na plechu
uvařil/a ctomala
před 20 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramborove laty bramborové patenty laty recept bramborove placky s povidlim olipy patenty s mákem patenty s povidly laty recept na laty bramborové placky patenty magaše patenty recept slovácké laty olipy recept bramborove placky slovácké patenty recept laty bramborova lata patenty z bramborového těsta moravské bramborové placky
Suroviny: těsto bramborové, mouka hladká, olej, povidla švestková, mák mletý, cukr moučkový
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgXE
42 názorů