Párky v zelí - falešný segedýn
Rychlá a jednoduchá varianta segedínského guláše, která potěší svou chutí i nenáročnou přípravou! Párky v zelí, známé jako falešný segedín, kombinují kysané zelí, smetanu a šťavnaté párky do sytého a lahodného pokrmu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 293 kJ / 1 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,00 g |
Tuky | 100,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Párky pokrájíme na kolečka a vložíme do hrnce. Přidáme dvě menší lžíce sladké papriky, dvě lžíce oleje, sůl, pepř a slité zelí. Zalijeme 0,5 l vody a vaříme.
Krok 2: Až zelí trochu změkne, přidáme smetanu a dovaříme do měkka.
Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 11. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Párky v zelí - falešný segedýn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MAL5
Moje poznámka
Párky v zelí - falešný segedýn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MAL5
Nejnovější recepty
Nutellové oříšky
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno před 12 hodinami
Bramboráky s libečkem
Přidáno před 18 hodinami
Pivní cibulačka
Přidáno před 19 hodinami
Srnčí guláš
Přidáno před 20 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
muraia před 50 minutami
Avokádovo - tvarohová pomazánka s tuňákem
gabikka před 1 hodinou
Rychlé šunkofleky
anamor1 před 1 hodinou
Americké okurky
magdalenka před 2 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
Skunk před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 4 hodinami
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 12 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
Tomaassss před 13 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 14 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 15 hodinami
Tématické fráze:
segedyn na smetane,
segedyn bez smetany,
segedýn se smetanou,
falešný segedynsky guláš,
falešný segedín,
segedyn bez masa,
omáčka z kuřete,
s párkem,
omáčka z párků s houskovým knedlíkem,
recept na kureci segedyn,
segedýn z červeného zelí,
rychlé chutné jídlo z párků,
segedyn z kureciho,
segedýn z kuřecím masem,
segedýn s těstovinami,
jak se dela segedyn,
zahuštění segedyn,
rychlí recept znojemská omáčka recept,
recept segedýn z červeného zelí,
dobrý segedýn
Suroviny:
párky,
zelí kysané,
smetana sladká,
paprika sušená sladká,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
Už dávno nezkouším "recepty", na kterých je na první pohled vidět, že je to blbost, považuju to za ztrátu času a plýtvání surovinami. Někdo ale rád objevuje již dávno objevené
1x přesně podle rcp a 1x podle svého (cibulový základ, debrecínské párky, paprika do horkého tuku, kmín, mouka na zahuštění)
Vždy když zkouším něco, co už od pohledu vypadá na dvě věci, tak doufám, že budu překvapený; tady jsem byl překvapený hned dvakrát:
1. Napřed jsem začal v kastrole vařit podle tohoto rcp. Když jsem později při vaření druhého jídla nasál pach z prvního kastrolu, překvapil mě nevábný, nakyslý odér. Nevěřil bych, že absence kousku cibule v jídle dokáže takovým způsobem změnit vůni připravovaného jídla.
2. O tom, že paprika se přidává (prý především kvůli barvě jídla) do horkého tuku, se nediskutuje; tak se to zkrátka dělá a basta fidly
Sami můžete posoudit, zda je nějaký rozdíl v barvě obou jídel
*****
Původně jsem chtěl večer nechat mančaft aby nezaujatě posoudil obě jídla...
Když dorazily MAKRONKY s foťákem, tak samozřejmě obě jídla okoštovaly a prý že, pokud je mi život milý, tak ať jídlo podle tohoto rcp vyhodím.
No, samozřejmě jsem TO nevyhodil. Po nafocení jídla podle rcp, jsem následně obě jídla smíchal dohromady a pak už jsme si docela pošmákli (ani kupovaný knééédl moc nevadil)
Tož tak
Mňa zaujala poznámka autora pod receptom: "Rychlé sladké a chutné ".
Opravdu to takhle vaříš?