Závitky z červeného zelí

tejaja Kuchařka: tejaja

Mleté maso 11 názorů

Suroviny

8 listů červeného zelí
800 g mletého masa
150 g eidamu
1/2 l vývaru
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
majoránka
sůl
petrželka
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mäso zmiešame so sekanou cibuľou, cesnakom, vajcami, sekanou vňaťou, ochutíme soľou, korením a majoránkou.

  2. Listy sparíme v horúcej vode, naplníme plnkou a zabalíme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme vývarom a pečieme v rúre 30 minut.

  3. Potom posypeme strúhaným syrom a dopečieme, kým sa syr nerozpustí. Podávame s upravenou červenou kapustou.

Poznámka

Zvyšok červenej kapusty narežeme na rezance. Na oleji opražíme cibuľu, vložíme kapustu, ochutíme rascou a soľou a podusíme na asi 15 min . Ochutíme cukrom a octom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Závitky z červeného zelí

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Anna Kocikova: ďakujem Anička, :-8
    A k podobnému...s moravským zelím to fakt nie je podobné ani náhodou. Ďakujem za upozornenie. Nechápem, na základe čoho niekto priradí podobný recept.:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Do oka mi ťuknul tento príma náhodný recept,který se mi hlavně i pro tu barvičku líbí:-p+4:yes:
    Jen jsem se musela pousmát tomu,že někdo"nacpal"jako podobný Moravské zelí:-O:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dobré to bude určite moja, ale pointa tohto receptu je práve tá červená kapusta. Ak použijem bielu kapustu, tak je to klasická plnená kapusta. http://www.toprecepty.cz/recept/2616-plnene--zeli/

    Odpovědět

  • kenyska kenyska

    Právě se dělá, ale zelíčko je bílé a bude bezvadka!:-)):-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jani, při olupování listů musíš začít od košťálu: odřízneš list a jemným tlakem na zbylý košťál směrem od hlávky se ti list skoro sám odloupne...není na tom nic těžkého:-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jiřko, právě v tom je problém-už rozebrané listy!:-/ Mi praskají a jsou z toho hadry:-D:-)) Musela bych počkat na syna kuchaře a to bych nepřežila, že bych před ním připustila, že jeho matka je trdlo:-)):-D:-))

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Janko,zkus dát rozebrané listy na pět min.do mikrovlnky,já tak dělám i kapustu,květák i brokolici.S trochou vody abych špatně neradila:-!:-!:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak na tohle se chystám :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, asi si koupím nějaké minizelíčko a budu to zkoušet nanečisto po večerech:-!:-!:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Janka, môžeš ísť na to opačne, daj celú hlávku do vody povariť 5 min a potom sa ti listy krásne budú dať oddeliť:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Terezko, vypadá to úžasně, ale víš, já jsem takový specialista na ti zelové listy:-)):-D:-)), že bych se do toho raději nepouštěla, leda za předpokladu, že budu mít nějaký náhradní oběd, pro každý případ!:-)):-D:-)):-D

    Odpovědět

Tématické fráze: zelové závitky červené zelí recept červené zelí nakládání zelový závitek závitky ze zelí závitky ze zelí červené zelí červené zelí na nakládání sekaná v listu zelí sekana v zelovem listu červené zelí úprava vaření červeného zelí zelove listy mleté vepřové maso zelové listy zavařovani červenyho zeli jak se naklada cervene zeli závitky zelí zavitky v zeli recepty zélové listy červené zelí kuchynská úprava

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít