Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 931 kJ / 4 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,28 g |
Tuky | 184,60 g |
Vláknina | 40,56 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 610,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: V teplém mléku s trochou cukru a droždí zaděláme kvásek. Z mouky, kvásku a zbytku surovin vymícháme hladké, nelepivé těsto. Pomoučíme a necháme asi hodinku kynout. Povidla smícháme s perníkem, skořicí, cukrem a rumem.
Krok 2: Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části. Každou vyválíme na obdélník. Každý díl potřeme povidly a z každé strany strany stočíme do poloviny k sobě.
Krok 3: Ostrým nožem nakrájíme cca 2 cm proužky. Ukládáme na plech s pečícím papírem. Každý kousek, kde má mít špičku párátkem těsto protáhneme do délky, aby srdíčko mělo tvar.
Krok 4: Na plechu necháme chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a vkládáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 200 st. cca 20 minut do zlaté barvy. Řiďte se zkušeností své trouby.
Zveřejněno 17. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutá povidlo-perníková srdíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KVkR
Moje poznámka
Kynutá povidlo-perníková srdíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KVkR
Nejnovější recepty
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 19 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 19 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 20 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 24 minutami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
Subovi před 58 minutami
Masové kuličky po švédsku
Anetus před 1 hodinou
Vylepšená česnečka
MilosCz před 1 hodinou
Nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky (bez vejce)
Fitulka před 2 hodinami
Zapečené brambory s cuketou a smetanou
jitkamore před 2 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 4 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
DvorMar před 6 hodinami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
srdicka z perniku,
nápln do perníčků z povidel,
perníková srdíčka,
kynuta srdíčko,
perníková plněná srdíčka,
kynutá srdíčka
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
žloutek,
olej,
mléko,
cukr,
kůra citronová,
sůl,
vejce,
povidla švestková,
perník,
skořice,
cukr vanilkový,
rum
Komentáře (6)