Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 579 kJ / 12 089 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 354,91 g |
| Tuky | 224,54 g |
| Vláknina | 20,30 g |
| Cholesterol | 2,99 g |
| Sodík | 4,15 g |
| Sůl | 13,39 g |
| Sacharidy | 2 152,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpusy: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby). Necháme dobře prochladnout.
Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře vymícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklá másla s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink.
Krok 3: Korpusy prokrojíme, spodní jsem prokrojila pouze jednou a vrchní dvakrát. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme.
Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu, dělám nejprve na potažení a až mám korpusy potažené, pak teprve smíchám marcipán na ozdoby, protože celkem rychle tuhne a dá to práci než ho zase zpracuji. Hmotu obarvíme potravinářskou barvou a pak už pracuje jen fantazie.
Zveřejněno 9. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s raketoplánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB5p
Moje poznámka
Dort s raketoplánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB5p
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 7 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 8 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 8 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 3 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 4 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 4 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 5 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 5 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 5 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 7 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 7 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 9 hodinami
Tématické fráze:
planety z marcipanu
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
marmeláda,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
bílek,
mandlové aroma,
mléko sušené,
cukr moučkový,
bílek,
olej,
voda,
mandlové aroma
Komentáře (4)
Proč?
No, ono to už patří k "cukrářskému" folkloru - sichr je sichr
Ááá nééébo možná ze stejného důvodu jako někteří nosí současně pásek a kšandy - sichr je sichr