Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 579 kJ / 12 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 354,91 g |
Tuky | 224,54 g |
Vláknina | 20,30 g |
Cholesterol | 2,99 g |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 13,39 g |
Sacharidy | 2 152,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpusy: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby). Necháme dobře prochladnout.
Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře vymícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklá másla s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink.
Krok 3: Korpusy prokrojíme, spodní jsem prokrojila pouze jednou a vrchní dvakrát. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme.
Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu, dělám nejprve na potažení a až mám korpusy potažené, pak teprve smíchám marcipán na ozdoby, protože celkem rychle tuhne a dá to práci než ho zase zpracuji. Hmotu obarvíme potravinářskou barvou a pak už pracuje jen fantazie.
Zveřejněno 9. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s raketoplánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB5p
Moje poznámka
Dort s raketoplánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB5p
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 51 sekundami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 39 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Tématické fráze:
planety z marcipanu
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
marmeláda,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
bílek,
mandlové aroma,
mléko sušené,
cukr moučkový,
bílek,
olej,
voda,
mandlové aroma
Komentáře (4)
Proč?
No, ono to už patří k "cukrářskému" folkloru - sichr je sichr
Ááá nééébo možná ze stejného důvodu jako někteří nosí současně pásek a kšandy - sichr je sichr