Divoká konina nebo hovězí na žampionech

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: z koniny 2-4 hodiny, podle druhu masa 4-6 porcí Jiné maso 16 názorů

Suroviny

1 kg koňského masa nebo hovězího masa
1 velká cibule
10 žampionů i víc
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
4 bobkové listy
4 kuličky jalovce
1 větvička rozmarýnu nebo lžička sušeného
1 kostka masoxu
2 plátky citronu i s kůrou
1 lžíce višňové marmelády (rybízové)
1 smetana na šlehání
3 lžíce hladké mouky
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kusy, jako u guláše, aby bylo dřív hotové, cibuli na menší kousky a žampiony na plátky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které prudce restujeme, pak ztlumíme oheň a dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Když se šťáva téměř vydusí, přilijeme vodu, dáme masox, nové koření, pepř, bobkové listy, jalovec, rozmarýnu, marmeládu a dusíme tak dlouho, až je maso měkoučké.

  3. Když nám začne maso měknout, přidáme žampiony, sůl a celou dobu dušení doléváme vodu, vždy tolik, kolik chceme omáčky. Nakonec do smetany rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky, dochutíme, promícháváme a při tom chvíli necháme bublat.

Poznámka

Dali jsme si s chutí, takové omáčky máme moc rádi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Divoká konina nebo hovězí na žampionech

  • rebeka rebeka

    Bibinka::-8:-8:-8 je mi ctí:-8 to si ani nezasloužím:-8 zas takový fotograf nejsem:-):-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    rebeka:Rebíčku, máš to moc pěkné, tak jsem ti za odměnu dala tvojí fotku jako hlavní, je to hezčí, než ty moje;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Bibulko,nechala jsem se inspirovat tvým receptem:-K
    měla jsem hovězí krk,místo žampionů jsem dala sušené houby od Ivy;-),čímž ji tímto ještě jednou děkuji:-)
    smetanu jsem nedávala
    celé jsem to dělala v PH
    je to výborné,dávám ti další bodík a foto:-):-K

    Odpovědět

  • Silvie H. Silvie H.(neregistrovaný)

    Díky za receptík,sice s hovězím,ale výborný!:yes::-p

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    No to může šmakovat.:yes: Sice koninu nejíme a nic proti ní a abych pravdu řekla, ani jí neseženu,leda salám,tak hovězí bude také dobré.:yes::-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes:vyzkouším z hovězího;-):yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Všem děkuji za pěkné komentáře:yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-O:-p noo, jsem holt kanibal, no...:-/:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Bibinka, super :yes::yes::-D + 8

    Odpovědět

  • srettka srettka

    zase chtěj zežrat konííčkááá bůůůůůééééé;-(
    ale s tou hovězinkou to bude jistojistě mňám:-p;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Konina - mňam !;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    +5:yes:za príma mňamku:-pkterou si ukládám:yes::-*
    Koník,nebo kravička-nohu si může zlomit každý:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pajajo, to bys mi udělala fakt radost-udělej, je to moc dobrý a dokonce i s tou rýží, dneska jsou knedlíky;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Bibinko, tak to bude dobrota. Jelikož hovězí u nás vede na celé čáře a receptů z něj nikdy není dost, tak Tvůj recept ukládám a vyzkouším. :-O:yes: +2

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Špagetko, myslíš jako já, proto jsem tam raději napsala i hovězí, ale jestli to bude co platné to ti nevím;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí na žampionech konina hovězí krk na žampionech konina recepty hovězí guláš na žampionech recepty z konského masa hovězí medailonky na žampionech hovězí kostky na žampionech hovezi na zampionech recept recept hovězí krk na žampionech hovezi hrudi na houbach hovězi krk na štavě dušené hovězí na žampionech hovezi platek na zampionech hovezi krk se zampiony hovezi na houbach kolik soli na hovězí krk konina na smetaně hovezi krk, zampiony recepty na koninu