Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mac & Cheese

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karamelkaaa Karamelkaaa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 988 kJ /
2 387 kcal
Bílkoviny83,16 g
Tuky73,00 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 177 mg
Sodík 854 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy343,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Makarony dáme vařit dle návodu. Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Máme jíšku, kterou chvíli smažíme. K jíšce pomalu přiléváme mléko. Metličkou mícháme, aby se nám netvořily hrudky. Necháme cca 5 - 10 minut povařit a přidáme nastrouhaný cheddar. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti. Vaříme, dokud se nám sýr nerozpustí a odstavíme z plotny. Krok 2: Uvařené makarony slijeme a smícháme s omáčkou. Plech si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Smíchané makarony s omáčkou dáme na plech, posypeme nastrouhaným parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut, dokud není parmazán trochu nazlátlý.

Zveřejněno 21. 2. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mac & Cheese

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zg8Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mac & Cheese

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zg8Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Americka klasika, deti tohle jidlo miluji. I ty hodne odrostlejsi:yes:.

Tématické fráze:
mac and cheese, mac and cheese recept, mac, mc and cheese, mac a cheese, mac n cheese, těstoviny mac and cheese, mac n cheese recept, .mac and cheese, mac cheese, recept mac and cheese, mac end cheese, recept na mac and cheese, mac a cheese recept, omáčka mc n cream cheese, .mac cheese, recept na mac n cheese, mc n cheese recept, .mac, mc cheese

Suroviny:
těstoviny makaróny, mléko plnotučné, parmazán, mouka hladká, máslo, sůl, pepř, ořech muškátový, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu