Výborný cheesecake s malinami

meginka Kuchařka:

Doba přípravy: Příprava: 10-15minut, pečení 45-50minut, PT1H05M PT0H50M PT0H15M pro 4 osoby Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 10 názorů

Z boku, řezem
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
43

Suroviny

250 g koka sušenek
100 g máslo změklého na vymazání formy
500 g smetanového sýru
70 g krupicového cukru
3 vejce
150 g malin a na ozdobu
100 g nalámané bílé čokolády
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Máslem vymažeme zhruba dortovou formu a poté vyložíte i pečícím papírem,tak, aby okraje přesahoval o 2 cm.

  2. Sušenky Koka nechte v sáčku a paličkou na maso roztlučte na hrubší směs. K této směsi pak přidejte máslo a důkladně promíchejte ve hmotu. Tu dejte na dno formy a dejte 20 minut chladit do chladničky.

  3. Troubu předehřejte na 170°C. Pomocí metly našlehejte v míse smetanový sýr s cukrem, poté ke směsi přidejte vajíčka, maliny a také bílou čokoládu. Přendejte do formy na hmotu a rovnoměrně rozetřete.

  4. Pečte 45-50 minut a vychlaďte na pokojovou teplotu. Nakrájejte a podávejte s čerstvými malinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborný cheesecake s malinami

  • J.D. J.D.(neregistrovaný)

    Pane bože - nevím, proč píšeš, že cheescake je cheescakem proto, že je z tvarohu, když tvaroh není chees? Jinak teda ten koláč vypadá nádherně :yes:

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Dnes jsem dělala z podobného receptu, do náplně jsem dala tvaroh a žervé. Jediný rozdíl byl asi pouze v tom, že jsem nedávala 3 vejce a žloutek, ale 6 vajec. To bude možná rada pro ty, co jim cheesecake nechce ztuhnout. Mě ztuhnul již při pečení. Nevím, ale jestli neztuhl moc, uvidíme po vychlazení v lednici...:-))

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Naopak, cheesecake je z čerstvého smetanového sýru (což není taveňák).Tvaroh se používá z nouze.

    Odpovědět

  • Pane bože Pane bože(neregistrovaný)

    Cheesecake má být s tvarohem proto se jmenuje cheeesecake a s žádným hnusným tavenákem a navíc tam má bát mascarpone

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Lusinda79 - akorát, že to je balení jen po 125 g (takže to vyjde docela draho), když jich potřebuješ 6 :-O

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Jani, nejsem autor, ale v USA dávají do cheesecake Philadelphia cheese(u nás v Bille nebo Tescu), lze ho nahradit sýrem typu Buko, Žervé nebo Lučina(ale ta je hodně suchá).U nás v Bille stojí Philadelphia asi 30Kč/200g ve vaničce.

    Odpovědět

  • majka majka(neregistrovaná)

    Myslím, že už jsem to někde četla.:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, ten sýr bych ocenila taky upřesnit. Je myšleno tvarohový nějaký?

    Odpovědět

  • terinka terinka

    a cokoladu prosim nahazet na kosticky nebo rozpustit? dekuji :)

    Odpovědět

  • maris maris

    meginko, můžeš, prosím, upřesnit, co je smetanový sýr ? Jaký jsi použila ?:-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo