Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trdelník...maxi

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Doma upečete maxi trdelník díky skvělé vychytávce - obyčejnému dřevěnému válečku na těsto. Pokud máte toto pečivo rádi, neváhejte a zkuste to. Vůně trdelníku se krásně rozline vaším bytem a jeho chuť potěší nejednoho mlsouna.

Přidat do oblíbených bonifac bonifac Přečíst komentáře 53

Suroviny pro 5 kusů

5kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 524 kJ /
2 993 kcal
Bílkoviny82,21 g
Tuky89,67 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 736 mg
Sodík 713 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy455,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások nasledovným sposobom: do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme kysnúť 20-30 minút. Krok 2: Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrojíme na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak, aby sa prekrývali. Ak máte drevený valček obaľte ho alobalom. Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v posýpke. Krok 3: Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu. Nesmie sa dotýkať cesto dna plechu. Krok 4: Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150-160 °C cca 10-15 minút do zlatista. V plynovej rúre trdelník počas pečenia otáčame. V teplovzdušnej rúre sa pečie rovnomerne. Krok 5: Po upečení stiahneme trdelník z valčeka ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť.

TIP: Jak na mini trdelníky?

Zveřejněno 19. 4. 2009 15:35

Poznámka autorky bonifac

Z uvedeného množstva cesta vyšlo 5 trdelníkov.

PS: valček to prežil bez ujmy aj po niekoľkých trdelníkoch :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trdelník...maxi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1AL

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trdelník...maxi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1AL

Marie

Komentáře (53)

Tak dneska jsme se do toho pustili a moc jsme si pochutnali - na lívancích :-O. Holka tam dala 600ml mléka místo 250 :-D. Tak příště už to snad dáme.

Hodně špatný recept a uplne špatný poměr surovin.Těsto teče.

Naprosto luxusní výsledek - jen jsem místo celých vajec hodila jenom žloutky a pekla jsem na válečku bez alobalu - trochu naboptnal, ale jinak přežil

Dnes jsem delala a MEGABOZIIII . S testem se uzasne delalo . Pracne to sice je ,ale vysledek stoji rozhodne za to ????

Jaňule Mikulášková 14. 9. 2013 20:59
:-))Já je pekla dnes:O) těsto trošku zlobilo..ale pár uprav...více podmoučit...a trošku i ochladit v lednici a jsou myslím dobré jak na pohled tak na chuť...ikdyž teda dají zabrat ...:-p
....já to pekla na obalu od teploměru na zavařování:O)omotanem alobalem..samo před motáním potřít olejem,,,aby šel líp sundat......docela to má i podobu jako pravé kupované...a přidala jsem i trošku zakysané smetany....z jiného receptu a rum myslím taky neuškodí:O):-):yes:pekla jsme to na 170....a dlouho asi 15 minut...podle toho jak komu hřeje...musíte to hlídat:o):yes:
..zkoušejte stojí to za to:O):-D

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6484038385...

Marie Janovská 25. 8. 2013 15:13
Dnes jsem to vyzkoušela prvně,nakoupila jsem celodřevěný válečky na nudle dva kusy a na střídačku po jednom upekla , jsou vinikající s kokosovou a kakaovou posypkou,dokonce vypadají jako ty na obrázku:-p:yes::yes::yes:jen jich bylo trochu víc jedenáct:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

:-) mám hroznou chuť na trdelník a tak bych si tento skvěle vychválený recept ráda vyzkoušela. Jen by mě zajímalo jak je to s čerstvým droždím,kolik ho dát, používám ho raději než sušené. Děkuji za odpověď

Už je dělám po druhé a jsou vynikající.Děkuji za receptík.:-K

Vypada to hezky a postup je lehky tak si to při nejlepší chvili času zkusím :)):-):-)):yes:

robila som ich minule boli skvele :) akurat ze mne akymsi zazrakom vyslo 10 ale cim viac tym lepsie :)

Právě si ho dávám ke kafíčku :-*. Dělala jsem prvně a moc se povedl :-) Děti už se těší až se vzbudí a dají si;-):-K:yes::yes::yes::yes::yes:

MOc děkuji za parádní recept. Letos jsem trdelník poprvé ochutnala u nás na Vánočních trzích a moc mi chutnal. Tenhle jsem dělala podle VAšeho receptu a musím říci, že se mi hned napoprvé povedl. Byl prostě vinkající a sklidil obrovský úspěch :-) KLára:-)):-)

Má tam napsaný při kolko stupních jse to má péct. Všetko máte nahore...A že jse to někomu nepovedlo,vem to tak kolikrat jse to nepovedl těm,co to dneska umí jak když to píše :D. Takže v pohode...žádne obavy :) :yes:

Zdravím Vás, těsto bylo super, ale pekla jsem to na zavařovacích sklenicích a v troubě mi to z těch sklenic steklo dolů na plech :-(( Nevíte někdo, co by tomu mohlo zabránit???

No katastrofa :-O :-S
těsto se vůbec nedalo zpracovat, pořád se to trhalo, bylo to řídké a na ten váleček to ani nešlo namotat a když to bylo v troubě přes 15 min tak nejen že to těsto spadlo na ten plech ale ani to nebylo dopečené takže syrové a chuť to taky nemělo jako kupovany...prostě to stálo za ho...nic ve zlym :-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
trdelník recept, trdelnik original recept, trdelnik, nejlepsi domaci trdelniky, recept na trdelník, trdelníky recept, trdelník na zavařovacích sklenicích, recept na trdelníky, recept trdelník, ten nejlepsi recept na trdelnik, jak se dělá trdelník, trdelník domácí výroba, trdelník na plech, nejlepší těsto na trdelník, testo na trdelnik, domácí trdelník, domácí výroba trdelníku, těsto na trdelníky, recepty trdelnik, recepty na trdelník

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, vejce, cukr moučkový, mléko, droždí, sůl, olej, cukr skořice, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu