Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 989 kJ / 3 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,85 g |
| Tuky | 181,47 g |
| Vláknina | 15,79 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 776 mg |
| Sůl | 1,65 g |
| Sacharidy | 461,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme piškotový plát. Hned stočíme i s papírem, na kterém se pekl. Necháme vystydnout.
Uvařený vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem do krému. Tímto krémem natřeme vychladlou roládu a dáme zatuhnout do ledničky. Krok 2: Roládu nakrájíme na silnější plátky, celkem asi 15. Tyto plátky, pokud je krém opravdu pěkně zatuhlý, namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír namočenou stranou nahoru. Vychladíme. Krok 3: Na okraj každého plátku rolády nastříkáme šlehačku, doprostřed vložíme ovoce a zalijeme trochu zchladlou želatinou, aby se neporušila šlehačka. Dáme opět vychladit.
Uvařený vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem do krému. Tímto krémem natřeme vychladlou roládu a dáme zatuhnout do ledničky. Krok 2: Roládu nakrájíme na silnější plátky, celkem asi 15. Tyto plátky, pokud je krém opravdu pěkně zatuhlý, namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír namočenou stranou nahoru. Vychladíme. Krok 3: Na okraj každého plátku rolády nastříkáme šlehačku, doprostřed vložíme ovoce a zalijeme trochu zchladlou želatinou, aby se neporušila šlehačka. Dáme opět vychladit.
Zveřejněno 13. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dezerty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9oKD
Moje poznámka
Dezerty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9oKD
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
dezerty,
top dezerty,
dezerty recepty,
dezert,
nejlepší recepty na dezerty,
nejlepší dezerty,
deserty,
recept na dezert,
dezerty recept,
recepty na dezerty,
nejlepší dezert,
recepty dezerty,
dezert recept,
recepty dezert,
desert,
top recepty dezerty,
recept na dezerty,
nejlepší recepty dezerty,
top deserty,
recepty na dezert
Suroviny:
bílek,
cukr,
žloutek,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo,
čokoláda na vaření,
tuk 100%,
rama máslová,
cukr vanilkový,
kakao,
želé dortové,
šťáva kompotová
Komentáře (2)