Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební koláčky nekynuté

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

akjam

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Svatební koláčky mají být malinké, křehké, voňavé, plné chuti nádivky a obalené vrstvou cukru. Přesně tohle splňuje náš recept. Tak pokud nemáte nějaký osvědčený recept, děděný po generace, dejte šanci tomuto našemu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 753 kJ /
7 111 kcal
Bílkoviny155,83 g
Tuky345,65 g
Vláknina36,72 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 4,33 g
Sůl10,59 g
Sacharidy794,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky přidáme sůl, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a zasypeme cukrem. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Přidáme ke kvásku trochu změklou Heru, vejce a zpracujeme těsto. Krok 3: Z těsta ihned ukrajujeme kusy, které rozválíme na 0,5 cm tenké pásy. Z těch rádýlkem nakrájíme čtverečky. Krok 4: Čtverečky těsta naplníme nádivkou, tak že nad ní spojíme rohy čtverců do šátečku. Bez potírání pečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut. Krok 5: Mezitím připravíme závěrečnou lázeň tak, že rozpustíme máslo a zamícháme do něj rum a vodu. Krok 6: Upečené, ještě horké koláčky omočíme v lázni, necháme okapat a obalíme v moučkovém cukru.

TIP: Jak na svatební koláčky ve tvaru šátečků

Zveřejněno 8. 3. 2014

Poznámka autorky akjam

Uložit do chladna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební koláčky nekynuté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qm9Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební koláčky nekynuté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qm9Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Bayta (moderátorka): to mě těší,že se vám povedly:-K

Super recept, povedly se. :yes: Dělala jsem je z poloviční dávky a byly z toho 3 plechy. S těstem se dobře pracovalo :) Jen jsem použila máslo místo Hery.

Super,jen jsem místo hery dala 100% nastrouhaný tuk,tím i déle vydrží a jsou křehké a s těstem se krásně pracovalo,už jsem dříve použila tuk,takže vím,že těsto je mňam a droždí se musí dát víc aby to utáhlo a hne se pracuje

Dobrý den, jsou vynikající. Nevíte jaké budou, když je dám na měsíc do mrazáku?

KSarlota: když je dáš zmrznout čerstvé, tak budou "jako nové", stačí pak dát na chvíli do rozehřáté trouby. Ale myslím, že je lepší dávat zmrznout koláče nenamočené v másle a necukrované, to až pak, po rozpečení.

Jak dlouho vydrží měkké? :-) Kynuté těsto je druhý den už tužší, ale tohle bych předpokládala, že by pár dní mohlo vydržet v lednici. Máte zkušenost?

akjam: V takovou odpověď jsem doufala. Ale nevydržela jsem, měla jsem zbytek náplní v lednici z pečení jiných koláčků, takže jsem se do toho dala a už je mám upečené:-) Jsou vynikající! Ale týden nám určitě nevydrží, protože je zbaštíme :-D Díky za skvělý recept, už mám "objednávku" na pouť. :yes:

Zobrazit starší odpověď

Karel Poledne 14. 8. 2015 09:01
janina87:

janina87:
Kdysi jsem to vážil a koláčky mi "sežraly" asi 0,75kg náplně na 1kg těsta (nebo 1,5kg náplně na 1kg mouky).

Mimo mísu:
Och přírodo! Jak někdo může "omočovat" koláče...:-D:-D:-D

Kolik je potřeba zhruba nápně?? vůbec si to nedovedu představit... ty bedýnky vypadají lákavě:)

Namáčet jEN v másle a rumu, tu vodu ne !

Dala jsem si je do své kuchařky až se bude dcera vdávat udělám je!Pokud se bude vdávat hi hi hi .........:-*

Jackie79: Ano na 1kg mouky se dáva 1 droždí, ale tady je hodně tuku, těsto je velice těžké, proto jedno droždí nestačí. Já podle tohoto receptu peču už léta, jen místo Hery dávám máslo a namáčím pouze v rozpuštěném másle, rumu a obaluji v cukru. Jinak jsou vynikající

Vypadají nádherně, hned bych se zakousla:-p.. ale není příliš toho droždí? Podle mého by na jedno kilo mouky bohatě stačila jedna kostička. Alespoň tak to mám vyzkoušené já :yes::-)

Tématické fráze:
svatební koláčky nekynuté, nekynuté svatební koláče, nekynute svatebni kolacky, svatební koláče nekynuté, svatebni kolacky, svatebni nekynute kolace, svatební kolačky recept, nekynute svatebni koláče recepty, svatební nekynuté koláčky, recept na svatební nekynuté koláčky, nekynuté koláčky, nekynute svatební koláče recept, koláčky máčené v rumu, nekynute kolace, recept na svatebni kolacky, svatebni kolačky máčené v rumu, moravske koláče nekynute, svatební koláče recept, nekynuté moravské koláče, svatebni kolacky v rumu

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, tuk hera, droždí, mléko, cukr krystal, vejce, mák, tvaroh, rozinky, máslo, rum, voda, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu