Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů
Jedlé kaštany nejsou u nás zrovna tradiční surovinou, o to víc vás však jistě překvapí svojí chutí. Kaštany povaříme s vanilkou, kakaem a rumem. Krémem pak plníme sklenice a zdobíme šlehačkou a čokoládou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 232 kJ / 1 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,53 g |
Tuky | 16,83 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 223,79 g |
Postup přípravy
a vaříme 20 minut. Krok 2: Přidáme cukr, rum, kakao a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Krok 3: Naplníme 4 malé skleničky. Necháme 2 hodiny v ledničce uležet, pak ozdobíme ušlehanou šlehačkou a posypeme čokoládou.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4Mm
Moje poznámka
Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4Mm
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 11 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 18 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 8 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 11 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 11 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 12 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 12 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 13 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 14 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 17 hodinami
Tématické fráze:
recept na dezert s kaštanama,
jedlé kaštany recepty,
dezert z z ledových kaštanů,
vyloupane jedle kastany recepty,
recept na jedlé kaštany,
dezert monblank,
dezert s ledovymi kastany,
moucnik jedle kastany,
ledové kaštany dezert,
babovka z jedlich kaštanu,
dezert z pečených kaštanu,
babovka s jedlych kastanu
Suroviny:
kaštan jedlý,
mléko,
cukr,
kakao,
rum,
lusk vanilkový,
šlehačka,
čokoláda
Komentáře (3)