Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů

Moučníky Dezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: cca 40 minut 2 názory

Moučníky Dezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: cca 40 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

250 g vyloupaných kaštanů
300 ml mléka
100 g cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
vanilkový lusk
šlehačka k podávání
strouhaná čokoláda na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Kaštany asi 10 minut povaříme a nastrouháme. Zalijeme mlékem, přidáme vnitřek vanilky
    a vaříme 20 minut. Přidáme cukr, rum, kakao a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

  2. Naplníme 4 malé skleničky. Necháme 2 hodiny v ledničce uležet, pak ozdobíme ušlehanou šlehačkou a posypeme čokoládou.

Komentáře k receptu Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů

Tématické fráze: recept na dezert s kaštanama jedlé kaštany recepty dezert z z ledových kaštanů vyloupane jedle kastany recepty recept na jedlé kaštany dezert monblank dezert s ledovymi kastany moucnik jedle kastany ledové kaštany dezert babovka z jedlich kaštanu dezert z pečených kaštanu babovka s jedlych kastanu