Postup přípravy
Zveřejněno 11. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýže s tlačenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kNKK
Moje poznámka
Rýže s tlačenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kNKK
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 11 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 15 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 22 minutami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 55 minutami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 9 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 14 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 14 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 15 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 15 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 15 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 15 hodinami
Tématické fráze:
rizoto s tlačenkou,
rizoto z tlačenky,
jidlo s tlacenkou,
rizoto s tlačenka,
dát tlačenku do v mrazaku,
risoto z tlačenky,
recepty z tlačenkou,
tlačenkové recepty,
sosík k rýži,
rychlovka z rýže,
tlačenkové rizoto,
tlačenka, rýže,
recepty na risotto
Suroviny:
rýže,
cibule,
máslo,
tlačenka,
sůl,
pepř
Komentáře (20)
I stalo se, že této krmě bylo pro dva a nasáčkoval se k nám milý, leč v čas jídla neohlášený host
Nu což, bešamel byl hotový ajncvaj
Jsem si pochutnal
Ti dva blahem pochrochtávali a vůbec se chovali jako kanibalové u rožnění...
No, možná i proto, že tlačenka byla z vepřového...
Příště zkusím schválně i s tmavou tlačenkou
Dovoluji si přidat foto
Chápu vás a soucítím s vámi
Podobné pocity jsem měl před drahnými lety, když jsem dostal rcp na vdolečky s majonézou v těstě...
Tady je to cosi podobného... Nebo vy snad někdy "nevybílíte" ledničku a neuděláte rýži s pečeným (dušeným, vařeným) masem od včerejška? A když dáte tlačenku, tak to máte už ochucené vařené maso a navíc ještě s vývarem par excellence
Úvod
Další bleskovka z kategorie JAK VYČISTIT LEDNIČKU
Vím, mohl bych pod mnohé rizoto na Labu uvedené dát do komentářů poznámku o použití tlačenky místo masa; nechci se ale zříkat zodpovědnosti za tuto slepičárnu (drůbeží tlačenka), či přímo prasárnu (vepřová tlačenka) :)
Takže mě nešetřete! Než mi ale zatnete tipec, tak toto jídlo prosím napřed vyzkoušejte…
Možná namítnete, že je to rýže s vařeným masem… Ano, je. :)
Dlouho jsem byl pyšný na to, že taková pitomost ještě nikoho nenapadla…, pak jsem náhodou narazil na podobný recept“ Takže jsem zase za objevitele Ameriky! :)
Budulínek i MAKRONKY to rádi s hráškem.
Budulínek měl svého jelena…
Nevím, jestli mě MAKRONKY nemají za paroháče… :mrgreen:
Doporučení:
1. Pokud nemáte rádi protažené ksichty, tak zásadně před strávníky neříkejte, že vaříte z tlačenky!
2. Pokud nemáte rádi otrávené ksichty, tak se snažte tlačenku před strávníky utajit i fyzicky!!
3. Pokud nehodláte spolehlivě otrávit strávníky už před jídlem, tak pro případ všetečných dotazů, např. „co že to tu tak náramně voní, he?“ mějte v rukávu nějakou věrohodnou odpověď, např. „to je to pečené (grilované) koleno z mrazáku od onehdy…“!!! nebo: „To jsem si maso podusil dopředu už fčéra, dyž sis byla nechat udělat novou hlavu…“
4. Pokud hodláte spolehlivě otrávit tchýni ( pomsta za tu, co jste si vzali, aniž jste museli), tak stačí PO jídle prohodit: „…a maminko, eslipak uhodnete odkudpa ta T L A Č E N K A v té rýži byla? Z konzumu, nebo od řezníka, he?“ :mrgreen:
Je-li vám život milý, tak opravdu, ale opravdu smrtelně vážně doporučuji k přečtení ÚVOD v původním rcp z odkazu na zdroj uvedeného zde v poznámce pod receptem
Aby nedocházelo k omylu (viz Lenunka: ) tak jsem název poupravil
P.S. A zelenina lze nahradit i podušenými houbami