Obalovaná tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme mouku, vajíčko rozšlehané s mlékem a strouhanku Vezmeme tlačenku, obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance a znovu ve vajíčku a ve strouhance.Když máme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 297 kJ / 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 30,00 g |
– nasycené | 15,00 g |
– nenasycené | 14,00 g |
–– mononenasycené | 11,00 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Připravíme mouku, vajíčko rozšlehané s mlékem a strouhanku Vezmeme tlačenku, obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance a znovu ve vajíčku a ve strouhance.Když máme…
Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky nebo poloviny, podle velikosti, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle nebo v robotu. Zelené natě posekáme…
Tlačenka je tradiční zabijačkový výrobek, který se většinou konzumuje jen s cibulí a chlebem. Tímto receptem ji lze povýšit na pikantní delikatesu. U domácí přípravy…
Na rozehřátém oleji necháme mírně zezlátnout cibuli. Přidáme na větší kostky nakrájenou zabijačkovou polévku a tlačenku. Zasypeme dobromyslí a vše necháme malinko…
Tlačenku obalíme v trojobalu a smažíme jako řízky do zlatova. Uvařené brambory rozšťoucháme se škvarkama, dochutíme solí. Posypeme smaženou cibulkou nebo podáváme s…
Obě tlačenky nakrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy.Cibule nakrájíme na plátky a přidáme k tlačence.Moravanku slijeme, zeleninu přidáme do mísy, větší kousky…
Obě tlačenky nakrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy.Cibule nakrájíme na plátky a přidáme k tlačence.Moravanku slijeme, zeleninu přidáme do mísy, větší kousky…
Co je potřeba nakrájíme, pokrájíme, nasekáme a smícháme se vším ostatním v poměru podle vlastní chuti
Cibuli přepůlíme, sloupneme, nakrájíme na půlkolečka a dáme do misky se studenou vodou Tlačenku nakrájíme na kostky a dáme do mísy, cibulky scedíme a necháme okapat.…
Pokud jste rýži nedusili na osmažené cibuli a použijete-li vařenou rýži, tak je vhodné dát ji prohřát na zesklovatěnou cibuli a posléze zlehka vmíchat na kostičky…
Bůček semeleme do něj přidáme vejce a česnek. Velmi dobře promícháme a dokořeníme vegetou solí a pepřem. Celou hmotu dáme do tlačenkového sáčku a vaříme asi 1 hod.
Orestujeme nadrobno nakrajenou cibuli do zlatova, pridame nahrubo nakrajenou tlacenku, papriku, zamichame, podlijeme vodou. Na zahusteni poprasime moukou dle potreby,…
Zemiaky nakrájame na kolieska, tlačenku na rezance. Do vymazaného pekáča skladáme: vrstvu zemiakov, ktoré osolíme, okoreníme, polovicu vymačkanej kapusty, polovicu…
Tlačenku umeleme, přidáme cibuli nadrobno, utřený česnek, pokrájené zelí, máslo a podrcené chipsy podle chuti. Kdo má rád slanější, dosolí. Ihned mažeme na chléb.
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na troše oleje. Přidáme na kousky nakrájenou tlačenku, rozmrazené houby, rajský protlak, utřený česnek, osolíme, lehce osladíme a…
V míse promícháme pivo s octem, olejem, hořčicí, dochutíme mletou paprikou, solí a pepřem. Listy salátu omyjeme a necháme okapat.Cibuli, papriky a jarní cibulku očistíme…
Sádlo rozpustíme a necháme trošku zchladit. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Játra rozmačkáme rukou nebo použijeme jakýkoliv robot, který obvykle používáme. Smícháme,…
Kuřecí tlačenku nakrájíme na kostky. Cibule a jarní cibulku pokrájíme nadrobno, beraní rohy a sušená rajčata pokrájíme na menší kousky.V míse smícháme worcester,…
Uzený špek si nakrájíme na kostičky a dáme zesklovatět na pánev. Na vysmahlý tuk přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Na cibulku dáme na drobno…
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a odkrojíme konce samotného bílku (můžeme využít do salátu). Do misky dáme 150 ml vlahého vývaru, vsypeme želatinu, promícháme a necháme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční perníčky: Aby byly ihned krásně měkké a vláčné, část medu je lepší nahradit cukrem a těsto správně vyválet
Pražské adventní trhy: Klobása za 120 Kč na Staromáku, trdelník za 170 Kč na Václaváku a nejlepší svařák je na Míráku
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Jaké slavné názvy jídel jsme si prostě jen vymysleli?