Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 031 kJ / 1 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,69 g |
| Tuky | 61,69 g |
| Vláknina | 22,20 g |
| Cholesterol | 553 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,74 g |
| Sacharidy | 162,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu narežeme na malé kocôčky a dáme restovať. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Vložíme narezané huby, rascu, soľ a restujeme cca 10 min, kým sa všetka voda nevydusí. Necháme vychladnúť.
Krok 2: Múku, mlieko, vajcia, soľ a prášok do pečiva vymiešame na hladké cesto a necháme cca 10 min postáť.
Krok 3: Huby pridáme k cestu, premiešame a na lievanečníku pečieme lievance.
Krok 4: Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 22. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKND
Moje poznámka
Houbové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKND
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 17 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 19 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 4 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Darwin před 1 hodinou
Bílková bábovka
Pavluska75 před 2 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 4 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 4 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 4 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
slanina uzená,
cibule,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
prášek do pečiva,
kmín mletý,
sůl
Komentáře (2)