Kuřecí křidýlka v medové marinádě

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 10 + 45 minut pečení 1 porce Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

4 kuřecí křídla (tj. necelých 0,5 kg)
1 polévková lžíce rajského protlaku (20 g)
1 menší polévková lžíce medu (20 g)
1 polévková lžíce oleje (10 g)
pár kapek citronu
sůl
čerstvě mletý pepř
1/2 čajové lžičky bramborového škrobu
sezamová semínka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla rozdělte na dvě části. Horní část, resp. špičku křídla odstraňte. Vždy přelomte křídlo v kloubu a uřízněte tam, kde se zlomilo.

  2. Do kastrůlku dejte protlak, přilijte med, olej a lehce prohřejte.

  3. Přidejte pár kapek citronu, sůl a pepř. Pepře se nebojte a soli přidejte velkou špetku. Přisypte bramborový škrob a důkladně promíchejte.

  4. Zchladlou směs nalijte na křídla a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.

  5. Troubu zapněte na 200 ⁰C. Na plech položte pečící papír. Namarinovaná křídla rozložte na plech a pečte 45 minut.

  6. Na talíři posypejte sezamovými semínky.

Poznámka

Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 700 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí křidýlka v medové marinádě

Tématické fráze: marináda na kuřecí křidélka medová marináda na kuřecí křídla kuřecí křídla v medové marinádě medová kuřecí křidélka medová kuřecí křídla marináda na kuřecí křídla marináda na křidélka grilovaná křidélka marinádě kuřecí křidélka v medové marinádě kureci kridelka v marinade medova kridelka marináda na kuřecí medová marináda na kuře křidélka v medové marinádě medové křidýlka kuřecí kridelka marinada medova marinada na křidélka medová křídýlka medové křidélka medová marináda na křídla