Kuřecí křidýlka v medové marinádě

Drůbeží maso Doba přípravy: 10 + 45 minut pečení 5 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 10 + 45 minut pečení 5 názorů

Suroviny 1 porce

4 kuřecí křídla (tj. necelých 0,5 kg)
1 polévková lžíce rajského protlaku (20 g)
1 menší polévková lžíce medu (20 g)
1 polévková lžíce oleje (10 g)
pár kapek citronu
sůl
čerstvě mletý pepř
1/2 čajové lžičky bramborového škrobu
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla rozdělte na dvě části. Horní část, resp. špičku křídla odstraňte. Vždy přelomte křídlo v kloubu a uřízněte tam, kde se zlomilo.

  2. Do kastrůlku dejte protlak, přilijte med, olej a lehce prohřejte.

  3. Přidejte pár kapek citronu, sůl a pepř. Pepře se nebojte a soli přidejte velkou špetku. Přisypte bramborový škrob a důkladně promíchejte.

  4. Zchladlou směs nalijte na křídla a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.

  5. Troubu zapněte na 200 ⁰C. Na plech položte pečící papír. Namarinovaná křídla rozložte na plech a pečte 45 minut.

  6. Na talíři posypejte sezamovými semínky.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/

Komentáře k receptu Kuřecí křidýlka v medové marinádě

Tématické fráze: marináda na kuřecí křidélka medová marináda na kuřecí křídla kuřecí křídla v medové marinádě medová kuřecí křidélka medová kuřecí křídla marináda na kuřecí křídla marináda na křidélka grilovaná křidélka marinádě kuřecí křidélka v medové marinádě kureci kridelka v marinade medova kridelka marináda na kuřecí medová marináda na kuře křidélka v medové marinádě medové křidýlka kuřecí kridelka marinada medova marinada na křidélka medová křídýlka medové křidélka medová marináda na křídla