Rybí karbanátky plněné parmazánovým bešamelem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 081 kJ / 975 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 166,18 g |
| Tuky | 33,61 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 766 mg |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 2,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme vajíčko, trochu strouhanky a zpracujeme.
Krok 2: Bešamel:
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme sůl, pepř, hořčici, citron, petrželku, parmazán a mléko a pilně mícháme. Krok 3: Z rybí směsi tvoříme koule, do kterých uděláme dostatečně velký důlek a do něj dáme bešamel. Opatrně uzavřeme, aby bešamel nevytekl. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažíme na oleji a podáváme se zeleninovým salátem.
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme sůl, pepř, hořčici, citron, petrželku, parmazán a mléko a pilně mícháme. Krok 3: Z rybí směsi tvoříme koule, do kterých uděláme dostatečně velký důlek a do něj dáme bešamel. Opatrně uzavřeme, aby bešamel nevytekl. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažíme na oleji a podáváme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 12. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí karbanátky plněné parmazánovým bešamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGmj
Moje poznámka
Rybí karbanátky plněné parmazánovým bešamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGmj
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 7 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 1 hodinou
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 3 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 3 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 4 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 4 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 5 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 6 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 6 hodinami
Suroviny:
treska,
máslo,
sůl,
pepř,
vejce,
strouhanka,
strouhanka,
olej,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
citron,
hořčice dijonská,
sýr parmazán strouhaný,
mléko,
petrželka
Komentáře (5)
Podobně by asi šly dělat i jiné jemné (zeleninové) karbanátky, že