Rybí karbanátky plněné parmazánovým bešamelem

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Ryby 4 názory

Suroviny

asi 800 g tresky nebo jiné ryby
kousek másla
sůl
pepř
1 vejce
trocha strouhanky
Na obalení:
hladká mouka, vejce a strouhanka
Na smažení:
olej
Bešamel:
lžíce másla
lžíce hladké mouky
sůl
pepř
citron
lžička dijonské hořčice
3 lžíce strouhaného parmazánu
mléko dle potřeby
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme vajíčko, trochu strouhanky a zpracujeme.

  2. Bešamel:
    Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme sůl, pepř, hořčici, citron, petrželku, parmazán a mléko a pilně mícháme.

  3. Z rybí směsi tvoříme koule, do kterých uděláme dostatečně velký důlek a do něj dáme bešamel. Opatrně uzavřeme, aby bešamel nevytekl. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažíme na oleji a podáváme se zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí karbanátky plněné parmazánovým bešamelem

Zapomněl/a jsem heslo