Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 305 kJ / 7 004 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,81 g |
Tuky | 447,82 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 3,46 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 611,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mise vyšleháme sníh s polovinou cukru
V druhé míse vyšleháme na střední stupeň žloutky s druhou polovinou cukru, zašleháme olej a stěrkou promícháme s bílky. Nakonec vmícháme prostátou mouku s kakaem a práškem do pečiva.
Vylijeme do vyššího plechu na pečící papír a pečeme na 160° cca 35 minut (zkusíme špejlí) Necháme na mřížce vychladnout. Krok 2: Korpus rozřízneme napůl a každou půlku rozřízneme podélně. Naskládáme na sebe a vykrojíme ostrým nožem tvar auta. Poté korpusy pokropíme buď bezovou šťávou nebo z černého rybízu a naneseme na každý díl krém z mascarpone a jednotlivé díly naskládáme na sebe. Zapravíme po obvodu tak, aby mascarpone krém nebyl po bocích auta a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Potom celý dort omažeme bílkovým krémem a necháme v lednici aspoň 2 hodiny zchladit Krok 3: Vyválíme potahový fondán a auto potáhneme. Nastříkáme airbrushem červenou barvou. Předtím však vystřihneme z papíru tvar oken, abychom je nezastříkali červenou barvou. Okna potom přejdeme šedou prachovku barvou. Vystřihneme znaky, přetřeme jemné vodou a přilepíme na fondán. Všechno ostatní domalujeme štětcem.
Pneu uděláme z fondánu a nabarvíme černou barvou.
V druhé míse vyšleháme na střední stupeň žloutky s druhou polovinou cukru, zašleháme olej a stěrkou promícháme s bílky. Nakonec vmícháme prostátou mouku s kakaem a práškem do pečiva.
Vylijeme do vyššího plechu na pečící papír a pečeme na 160° cca 35 minut (zkusíme špejlí) Necháme na mřížce vychladnout. Krok 2: Korpus rozřízneme napůl a každou půlku rozřízneme podélně. Naskládáme na sebe a vykrojíme ostrým nožem tvar auta. Poté korpusy pokropíme buď bezovou šťávou nebo z černého rybízu a naneseme na každý díl krém z mascarpone a jednotlivé díly naskládáme na sebe. Zapravíme po obvodu tak, aby mascarpone krém nebyl po bocích auta a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Potom celý dort omažeme bílkovým krémem a necháme v lednici aspoň 2 hodiny zchladit Krok 3: Vyválíme potahový fondán a auto potáhneme. Nastříkáme airbrushem červenou barvou. Předtím však vystřihneme z papíru tvar oken, abychom je nezastříkali červenou barvou. Okna potom přejdeme šedou prachovku barvou. Vystřihneme znaky, přetřeme jemné vodou a přilepíme na fondán. Všechno ostatní domalujeme štětcem.
Pneu uděláme z fondánu a nabarvíme černou barvou.
Zveřejněno 1. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Auto McQeen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3qQ
Moje poznámka
Auto McQeen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3qQ
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 52 minutami
Gravlax vejce
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 minutami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 49 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 59 minutami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 1 hodinou
Makronky Danča
Malickakucharka před 2 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 3 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 4 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 4 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 4 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr,
olej rostlinný,
prášek do pečiva,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mléko kondenzované,
kakao,
krém,
mascarpone,
šlehačka,
smetana zakysaná,
bílek,
cukr,
bílek,
krém,
Komentáře (5)