Sterilovaný celer v sladkokyselém nálevu

jipohe Kuchařka: jipohe

Doba přípravy: cca 1,5 hod. cca 14 1/2l lahví Zavařeniny 2 názory

Suroviny

5 větších bulev celeru
2 KL kyseliny citronové
2 cibule
Nálev:
1 l vody
0,25 l octa
80 g cukru
30 g soli
10 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
3 ks hřebíčku
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a nastrouháme.

  2. Dáme vařit vodu a do ní přidáme kyselinu citronovou. Když se vaří, nasypeme do vody nastrouhaný celer a necháme ho spařit 5 minut, aby byl bílý.

  3. Na nálev vše svaříme (na 5 hlav uděláme nálev z 1,5 l vody). Do každé sklenice na dno dáme kolečko cibule, celer a zalijeme horkým, přecezeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme na 90°C 30 minut.

Poznámka

U nás je z něj ve velké oblibě salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sterilovaný celer v sladkokyselém nálevu

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Skvělý jednoduchý recept :yes: Zítra vyzkouším.. :-) Právě jsem se náhodně dočetla, že se dá v podstatě cokoliv, zavařovat i v myčce nádobí, což je super, ušetří to spoustu práce :yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: sterilovaný celer sterilovaný celer recepty sterilovaný celer recept recept na sterilovaný celer zavařování celeru sterilizovany celer celer zavařování celer ve sladkokyselem nalevu zavařeny celer jak sterilovat celer jak zavařovat celer nálev na celer sterilované celer sterilování celeru celer sterilovaný zavařování celer recepty zavařování celeru celer sterilovaní strilovaný celer recept na zavarovani celeru

Zapomněl/a jsem heslo