Suroviny
Porce: 12 rohlíčků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 377 kJ / 1 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,67 g |
| Tuky | 85,72 g |
| Vláknina | 6,65 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 129 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 113,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vybalené rozložené těsto rozkrájíme na 12 trojúhelníků.
Jablko oloupeme a nakrájíme na 12 měsíčků. Na každý trojúhelníček těsta položíme jeden klínek jablka a lehce posypeme skořicí. Každý kousek zavineme do rohlíčku. Krok 2: Rohlíčky naskládáme do zapékací misky těsně vedle sebe.
Máslo necháme rozpustit a pak do něj vmícháme vanilkový cukr. Ochuceným máslem potřeme rohlíčky.
Nakonec vše zalijeme celou plechovkou limonády, rohlíčky by měly být alespoň z poloviny potopené.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut, až je povrch rohlíčků zlatavý a Sprite se skoro vypeče, na dně misky zůstane jen trochu lahodného sirupu.
Rohlíčky jsou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné a šťavnaté, můžeme je podávat ještě vlažné, s kopečkem šlehačky, dobré jsou i vychladlé.
Jablko oloupeme a nakrájíme na 12 měsíčků. Na každý trojúhelníček těsta položíme jeden klínek jablka a lehce posypeme skořicí. Každý kousek zavineme do rohlíčku. Krok 2: Rohlíčky naskládáme do zapékací misky těsně vedle sebe.
Máslo necháme rozpustit a pak do něj vmícháme vanilkový cukr. Ochuceným máslem potřeme rohlíčky.
Nakonec vše zalijeme celou plechovkou limonády, rohlíčky by měly být alespoň z poloviny potopené.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut, až je povrch rohlíčků zlatavý a Sprite se skoro vypeče, na dně misky zůstane jen trochu lahodného sirupu.
Rohlíčky jsou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné a šťavnaté, můžeme je podávat ještě vlažné, s kopečkem šlehačky, dobré jsou i vychladlé.
Zveřejněno 23. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné rohlíčky pečené v limonádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3Z9
Moje poznámka
Jablečné rohlíčky pečené v limonádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3Z9
Nejnovější recepty
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 minutami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 14 minutami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
skořice,
máslo,
cukr vanilkový,
limonáda
Komentáře (4)