Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 167 kJ / 518 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,21 g |
| Tuky | 45,68 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 86 mg |
| Sodík | 94 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 15,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem namočíme sušené houby nebo očistíme a nakrájíme čerstvé, mražené propláchneme na sítku a necháme okapat. Plátky masa nařízneme několikrát po okraji, aby se maso nekroutilo a naklepeme přes fólii. Necháme nahřát hlubokou pánev, pak přidáme tuk. Mezitím osolíme, opepříme a obalíme maso v hladké mouce.
Krok 2: Maso opečeme z obou stan a vyndáme na talířek. Do pánve dáme nasekanou cibuli a orestujeme dozlatova. Vrátíme maso, podlijeme asi 100 ml vývaru a přidáme houby (namočené i s vodou), sůl, pepř a kmín. Pod poklicí za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka.
Krok 3: Když je maso měkké, podlijeme smetanou, přidáme fazolky a už bez pokličky povaříme do potřebné hustoty. Dle chuti dosolíme nebo připepříme.
Podáváme s rýží, knedlíkem, polentovými knedlíčky nebo těstovinami.
Podáváme s rýží, knedlíkem, polentovými knedlíčky nebo těstovinami.
Zveřejněno 2. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička v houbové omáčce s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3L04
Moje poznámka
Krkovička v houbové omáčce s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3L04
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 1 minutou
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 19 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 37 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
houby,
cibule,
sádlo,
olej,
vývar,
smetana,
lusky fazolové mražené,
sůl,
pepř,
kmín mletý
Komentáře (7)