Pivní krkovička s fazolkami

Marps Kuchař: Marps

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Vepřové maso 1 názor

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

4 plátky krkovičky - 400-500 g
250 g mražených fazlových lusků
1 šlehačka 200 ml - 30%
plátek čerstvého másla
trošku mouky a voda
500 g brambory typ A
sůl, pepř, kmín
Marináda:
3 stroužky česneku utřeného se solí
půl lžičky mletého pepře
půl lžičky drceného kmínu
100 ml světlého piva
4 lžíce oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vykoštěné krkovičky naložíme den předem do pivní marinády. Důkladně promícháme v misce s víčkem.

  2. Druhý den oškrábeme brambory, nakrájíme na větší kousky a vložíme do kastrolu. Osolíme, dáme špetku kmínu. Do druhého kastrolu dáme půl pytlíku mražených fazolových lusků. Osolíme, hodíme trošku pepře. Marinovanou krkovičku dáme do pekáčku a pečeme cca hodinu a půl na 180°C za pravidelného podlévání výpekem a pivem.
    Dáme vařit konvici vody. Až se voda vaří, spaříme brambory i fazolky - zůstane plná chuť. Obojí dáme vařit na cca 25-30 minut.

  3. Fazolky slijeme a zalijeme smetanou. Přidáme plátek másla. Uděláme ze lžíce mouky a trochy vody skleničkovou jíšku, tj. do malé, uzavíratelné skleničky dáme mouku a vodu, důkladně protřepeme a vlijeme do fazolek. Mícháme cca 10 minut a pak jen fazolky dochutíme.
    Na talíř upravíme vařené brambory, fazolky na smetaně a plátek krkovičky. Brambory omastíme výpekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pivní krkovička s fazolkami

Tématické fráze: krkovice s fazolkami krkovička s fazolkami krkovice s fazolkama krkovice s fazokama naložená krkovice fazole recept krkovička na kmíně krkovička s fazolkama krkovička na pepři krkovice s fazokami krkovice s fazolkami recept krkovičky s fazolkami

Zapomněl/a jsem heslo