Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledový salát s pomerančem a modrým sýrem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 401 kJ /
813 kcal
Bílkoviny48,93 g
Tuky60,80 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 4,52 g
Sůl11,00 g
Sacharidy14,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomeranč vyfilírujeme, dílky dáme do mísy a slijeme z nich šťávu (ještě vymačkáme zbytky z pomeranče). K pomerančům přidáme omytý natrhaný ledový salát. Krok 2: Ořechy opražíme v troubě nebo na suché pánvi. Pokud není slité pomerančové šťávy dostatečné množství, přidáme šťávu z dalšího pomeranče nebo z citronu, pokud je pomeranč sladší. Krok 3: Přidáme olivový olej, čerstvě namletý pepř, špetku soli a 3 až 4 lžičky dobré hořčice. Zálivku prošleháme nebo protřepeme v menší lahvičce a nalijeme na salát, který promícháme. Krok 4: Salát navrstvíme na 4 polévkové talíře a poklademe plátky dobře uzrálého sýra s modrou plísní, které pokapeme zbytky dresinku. Ozdobíme několika opraženými ořechy. Krok 5: A to je vše - nekazíme žádným přílohovým pečivem, zato můžeme zapít sklenkou dobrého bílého vína.

TIP: Ledový salát - oblíbené recepty

Zveřejněno 31. 5. 2020

Poznámka autorky Dajda

Inspirovala jsem se receptem ve starším časopisu Albert.

Skoro bych se vsadila, že vím, kdo vyzkouší jako první a přidá fotografii.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N3nm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N3nm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Salát nám moc chutnal<3...přidávám foto.:-K

Tak včera jako lehké pohoštění pro přátele:yes: Dala jsem gorgonzolu, velmi doporučuji dodržet to vyfilírování pomeranče! Skvělá kombinace chutí:-K ( stávkoval mi mobil, není foto....)
( Moc nechápu, proč tento recept se líbí jen dvěma lidem a z toho jeden jsem já - teď na realizaci konečně došlo a nemůžu dát znovu bodík;-( )

Suroviny:
salát ledový, pomeranče, sýr s modrou plísní, ořechy vlašské, šťáva citronová, hořčice medová, sůl, olej olivový, pepř zelený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu