Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 600 kJ / 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,12 g |
Tuky | 41,34 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 129 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 1,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na hodně jemné kousky. Tu už zamícháme ručně. Na plátky veky mažeme pomazánku, posypeme drobně nakrájenou cibulí a ozdobíme paprikou.
Zveřejněno 10. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Liptovské chlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3j1
Moje poznámka
Liptovské chlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3j1
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 34 minutami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 2 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 8 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 21 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 21 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 8 minutami
Světlý korpus
Myroslava před 26 minutami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 1 hodinou
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 2 hodinami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 2 hodinami
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 3 hodinami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 4 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 4 hodinami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 6 hodinami
Suroviny:
tvaroh plnotučný,
máslo,
paprika sušená sladká,
cibule,
mléko,
sůl,
veka,
cibule,
paprika sterilovaná
Komentáře (23)
Máslo je máslo
Doposud jsem v HORKÉM másle "rozpouštěl" papriku, že pro lepší barvu...
Nedávno jsem zkusil tak i tak a nikdo, vyjma mé maličkosti, zanedbatelný rozdíl v chuti ani barvě tvarohových pomazánek nezaznamenal
Ovšem jak říká klasik: „Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.“
https://www.pomazanky-recepty.cz/pomazanky/liptovs...
Že se jedná o tuctovou pomazánku (vyjma toho zpracování másla
...ale proč LIPTOVSKÉ
Že by šlo o liptovské máslo