

Kotlety na zelenině
Suroviny 4 porce
- 4 plátky vepřového masa(kotlet nebo krkovice)
- 1 střední cibule
- 400 g hlávkové zelí
- 400 g kořenová zelenina
- sůl
- pepř
- máslo
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Zelí a kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme.
Na másle zpěníme cibuli, na ní opečeme z obou stran maso.
Zapékací mísu vymažeme máslem, dáme část zelí a kořenové zeleniny, osolíme, na to dáme opečené maso a znovu zelí, kořenovou zeleninu, osolíme. Zalejeme výpekem.
Dáme péct na 250°C zhruba na hodinu. Podáváme s vařeným bramborem, jsou dobré i hranolky.
Poznámka od kuchařky
Maso nepodléváme, zelenina pustí vodu. Dobu pečení si prosím upravte, moje trouba stávkuje.