Kotlety na zelenině

Vepřové maso Doba přípravy: 2hodiny 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 2hodiny 6 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky vepřového masa(kotlet nebo krkovice)
1 střední cibule
400 g hlávkové zelí
400 g kořenová zelenina
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Zelí a kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme.

  3. Na másle zpěníme cibuli, na ní opečeme z obou stran maso.

  4. Zapékací mísu vymažeme máslem, dáme část zelí a kořenové zeleniny, osolíme, na to dáme opečené maso a znovu zelí, kořenovou zeleninu, osolíme. Zalejeme výpekem.

  5. Dáme péct na 250°C zhruba na hodinu. Podáváme s vařeným bramborem, jsou dobré i hranolky.

Poznámka od kuchařky

Maso nepodléváme, zelenina pustí vodu. Dobu pečení si prosím upravte, moje trouba stávkuje.

Komentáře k receptu Kotlety na zelenině

Tématické fráze: kotlety na zelenine vepřové kotlety na zelenině kotleta na zelenině vepřová kotleta na zelenině kotlety se zeleninou kotlety na kořenové zelenině pečená kotleta na zelenině vepřové kotlety na kořenové zelenině kotleta na kořenové zelenině vepřové maso na kořenové zelenině kotlet na zelenině vepřový kotlet na zelenině recept kotlety na zelenine kotlety v zelenine kotlety recepty na zelenině kotleta na zelenině recept recepty kotlety na zelenině recept na kotlety na zelenině kotletky na zelenine kotleta se zeleninou