Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 179 kJ / 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,36 g |
| Tuky | 9,09 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 870 mg |
| Sodík | 135 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 16,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pálivou paprikou a olejem. Každou porci položíme na čtverec alobalu potřený olejem, na maso dáme kolečka cibule (té dáme dost a mírně ji přisolíme), pak přijde plátek Pancetty nebo sicilské slaniny (v nejhorším to spraví i plátek anglické), proužky zeleninové papriky a na to plátek dobrého sýra.
Krok 2: Alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu v troubě při 190 st. C asi 40-45 minut. Podáváme s hranolky nebo s celozrnným chlebem. Milovníci kečupu mohou pokrm také pokapat kečupem.
Krok 3: Obměna 1) Do plátků masa uděláme kapsu, vložíme plátek Pancetty. (Pak pokračujeme stejně, jako u základního předpisu.)
Obměna 2) Kuřecí jatýrka opečeme na oleji, opepříme, zakápneme kečupem a opečená přisolíme. Rozdělíme na plátky masa a pokračujeme cibulí atd., podle původního receptu.
Obměnu můžete udělat podle své fantazie, pokud přidáte oblíbenou surovinu.
Pokrm snadno upečete i např. v kontaktním grilu.
Obměna 2) Kuřecí jatýrka opečeme na oleji, opepříme, zakápneme kečupem a opečená přisolíme. Rozdělíme na plátky masa a pokračujeme cibulí atd., podle původního receptu.
Obměnu můžete udělat podle své fantazie, pokud přidáte oblíbenou surovinu.
Pokrm snadno upečete i např. v kontaktním grilu.
Zveřejněno 10. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízečky po cikánsku (v alobalu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmQk
Moje poznámka
Řízečky po cikánsku (v alobalu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmQk
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 11 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 12 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 15 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 18 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 4 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 4 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 6 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 6 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 6 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 7 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 7 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Suroviny:
řízek vepřový,
sůl,
pepř,
paprika sušená pálivá,
alobal,
cibule,
lusk paprikový,
sýr,
pancetta,
alobal,
pancetta,
játra kuřecí,
olej,
pepř,
kečup sladký,
sůl
Komentáře (12)
Jo a tuhle znáte?: Panda v přírodě žere 12 hodin denně. Člověk v karanténě nemá co na práci a žere jako panda. Proto máme PANDEMII!
Smí se to vůbec do komentářů psát? Jestli ne, tak prosím moderátorky o smazání. Chtěla jsem jen rozveselit casina.
"Ta fotečka je úžasná..."
To je vám málo, to vám nestačí...?
Evidentně nemáte svůj den
No a jak jsem měl svou poklonu, prosímsakra, formulovat he ?
Stačí, vámi kdysi přehnaně nadužívané, "na stotisíckrát"
Tedy dobře:
Ta fotečka je úžasná
Veronika.Hrozna:
Podle mě je to momentka ze steeplechase
s://lh3.googleusercontent.com/-bopMxE-Ws00/X6qIwCn...
OT
Ta fotečka je úžasná...
Kompozicí mi to připomnělo jeden z obrazů mého srdcete
à propos neví někdo, proč se dílo jmenuje ZRADA?
Ptal jsem se hafo lidí, i koňáků jsem se ptal, a samá voda, samá voda
https://www.eantik.cz/eduard-svetlik-zrada-106135-...
Zdeňka.s: Nejsem ranní ptáče, ale ukázková "noční sůva". Musím ještě dneska vložit dva nebo tři recepty, zítra posílám mobil do servisu, co kdyby mi to smazali? A pak nebudu mít par dní čím fotit, tak budu mít "dovolenou".
MamlajdaD : teda Vy jste ranní ptáče