Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Recept ještě nebyl hodnocenTraduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 193 kJ / 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 7,50 g |
– nenasycené | 7,50 g |
–– mononenasycené | 2,50 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
Šťavnatá vepřová panenka na lůžku ze žampionů a špenátu, zabalená v pancettě a to vše v křupavém listovém těstě. Řeč je o slavném Wellingtonu. Jeho delší a náročnější…
Jedním z nejznámějších italských těstovinových pokrmů jsou špagety carbonara. Chutný a rychlý pokrm, který zvládne uvařit i začátečník. Zkuste je podle tohoto receptu,…
Tento recept na tradiční italské těstoviny je zárukou toho, že všem u stolu bude chutnat. Špagety jsou krémové díky spojení žloutků a parmezánu, které doplňuje dokřupava…
Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety.Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmažíme najemno nakrájenou půlku cibule, přidáme nakrájenou pancettu a zatáhneme.…
Do velkého hrnce si dejte vařit vodu na těstoviny. Slaninu nakrájejte na nudličky, sýry nastrouhejte. Vejce prošlehejte vidličkou v misce se smetanou, osolte a opepřete…
Na velke panvi rozpalime olej na stredni teplote, pridame cibuli a italskou slaninu "Pancetta" a zpenime do zlatova. Pridame nakrajena konzervovana rajcata a sul ( jen…
Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky.Na suché pánvi vypečeme plátky slaniny dokřupava, odložíme na ubrousek kvůli odsátí tuku.Do tuku po opékání přidáme trošku oleje,…
Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme naporcovanou plec. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice. Maso prudce opečeme na…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…
Chřest nakrájíme na kousky a vaříme max. 5 minut ve vodě. Těstoviny uvaříme dle návodu na skus. Na pánev vložíme na proužky nakrájenou slaninu, necháme trochu…
Stehna rozdělíme v kloubu, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ve směsi oleje a másla ze všech stran dozlatova. V závěru je posypeme sušeným česnekem. Žampióny obalíme…
1. Předehřejte si troubu na 140 stupňů. Slaninu nakrájejte na nudličky a v širokém, nejlépe litinovém kastrolu s kovovými uchy ji opečte na 3 lžících olivového oleje. Po…
Troubu jsem si dala předehřát na 220°C. Dýni jsem oloupala, pokrájela na větší kusy, osolila, opepřila, zakápla trochou oleje, promíchala, přidala rozmarýn, 2 snítky…
Špagety Carbonara patří mezi italské speciality, které jsou proslulé po celém světě. Na jejich přípravě už si nejeden kuchař vylámal zuby. Přitom stačí dodržet pár…
Zapneme troubu na 200 °C. Těsto rozbalíme a přendáme s papírem na plech. Okraje těsta přehneme cca 1,5 cm dovnitř, potřeme rozšlehaným žloutkem (zbylý dáme zpět do…
Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu. Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a…
Uvaříme špagety podle návodu na obalu (al dente).Mezitím nakrájíme houby na větší kousky, na kostičky špíček a slaninu. Na pánvi osmažíme na lžíci másla a lžičce oleje…
Máslo rozmačkejte vidličkou a smíchejte s naloženým pepřem, lehce rozmixujte (tak, aby zůstaly velké kousky pepře). Na potravinářskou fólii rovnoměrně naneste podélně…
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme si je do zlatova na 2dcl olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí…
Oříšky opražíme a vymneme ze slupek - několik oříšků nasekáme nahrubo na ozdobu. Chřestu ulomíme dřevnaté konce (ty využijeme na nějaký vývar) a nakrájíme na kousky …
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další…
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pálivou paprikou a olejem. Každou porci položíme na čtverec alobalu potřený olejem, na maso dáme kolečka cibule (té dáme dost…
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pálivou paprikou a olejem. Každou porci položíme na čtverec alobalu potřený olejem, na maso dáme kolečka cibule (té dáme dost…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Oběd z varné konvice: Na sladký nadýchaný kuskus, rizoto z bulguru nebo pohankovou kaši s medem sporák nepotřebujeme
Šampaňské mezi pepři: S kampotským pepřem vaří ti nejlepší šéfkuchaři, z každého jídla udělá delikatesu
Hitem internetu je pečené česnekové máslo. Skvěle dochutí bagety nebo těstoviny a jeho příprava je snadná