Suroviny
Porce: 24 ks menších rohlíčků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 806 kJ / 3 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,55 g |
Tuky | 130,29 g |
Vláknina | 19,96 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 6,29 g |
Sůl | 15,29 g |
Sacharidy | 379,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak jogurt, olej, prosátou mouku smíchanou se solí, cukr a nahoru rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Těsto bude kynout a v té době uděláme omelety. Do kastrůlku dáme zhruba 3 lžíce oleje, necháme rozehřát, přidáme jemně nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Odstavíme ze zdroje tepla a po chvíli promícháme s nastrouhaným salámem (strouháme na větších slzičkách). Hned v kastrůlku salám s cibulkou rozdělíme na čtyři díly- hromádky.
Krok 3: Na střední teplotu necháme rozehřát pánev s nepřilnavým povrchem a jen lehce dno potřeme olejem. Používám silikonovou mašlovačku. Jedno vejce rozšleháme, vmícháme jeden díl připraveného salámu, dle potřeby lehce osolíme a můžeme přidat trochu čerstvě mletého pepře. Tuto směs dáme doprostřed pánve a rychle se snažíme rozetřít do většího kruhu. Pánev by neměla být hodně rozpálená. Když omeleta trochu ztuhne, otočíme ji na chvilku na druhou stranu a pak odložíme na talíř. Nepřipravujeme zbytečně dlouho, jen do ztuhnutí. Tímto způsobem uděláme čtyři omelety. Jde to rychle, omelety budou trochu silnější.
Krok 4: Hotové vykynuté těsto vyjmeme z pekárny na lehce pomoučený vál, rozdělíme na čtyři díly a zpracujeme je do bochánků. Každý bochánek vyválíme do kruhu a kolečkem na pizzu rozdělíme na šest dílků. Omeletu taktéž rozdělíme na šest dílků, ukládáme na těsto a stočíme rohlíčky (viz foto). Rohlíčky ukládáme na plech s papírem na pečení nebo s teflonovou fólií. Rohlíčky přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme hrubozrnnou solí a celým kmínem.
Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C a upečeme. Orientačně cca 15 minut. Po upečení odložíme na mřížku.
Zveřejněno 10. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíčky plněné salámovou omeletou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD65
Moje poznámka
Rohlíčky plněné salámovou omeletou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD65
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 6 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 23 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 37 minutami
Okurkový salát
JakubM před 40 minutami
Nejlepší špenát
harovs před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 2 hodinami
Domácí lasagne
Veronika834 před 2 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 2 hodinami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 3 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 3 hodinami
Tiramisu od babičky
Anny12 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
voda,
jogurt,
olej,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
olej,
cibule,
salám vysočina vcelku,
pepř mletý,
vejce,
sůl,
olej,
vejce,
sůl hrubozrnná,
kmín celý
Komentáře (1)