Suroviny
Porce: 24 ks menších rohlíčků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 806 kJ / 3 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,55 g |
| Tuky | 130,29 g |
| Vláknina | 19,96 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 6,29 g |
| Sůl | 15,29 g |
| Sacharidy | 379,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak jogurt, olej, prosátou mouku smíchanou se solí, cukr a nahoru rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Těsto bude kynout a v té době uděláme omelety. Do kastrůlku dáme zhruba 3 lžíce oleje, necháme rozehřát, přidáme jemně nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Odstavíme ze zdroje tepla a po chvíli promícháme s nastrouhaným salámem (strouháme na větších slzičkách). Hned v kastrůlku salám s cibulkou rozdělíme na čtyři díly- hromádky.
Krok 3: Na střední teplotu necháme rozehřát pánev s nepřilnavým povrchem a jen lehce dno potřeme olejem. Používám silikonovou mašlovačku. Jedno vejce rozšleháme, vmícháme jeden díl připraveného salámu, dle potřeby lehce osolíme a můžeme přidat trochu čerstvě mletého pepře. Tuto směs dáme doprostřed pánve a rychle se snažíme rozetřít do většího kruhu. Pánev by neměla být hodně rozpálená. Když omeleta trochu ztuhne, otočíme ji na chvilku na druhou stranu a pak odložíme na talíř. Nepřipravujeme zbytečně dlouho, jen do ztuhnutí. Tímto způsobem uděláme čtyři omelety. Jde to rychle, omelety budou trochu silnější.
Krok 4: Hotové vykynuté těsto vyjmeme z pekárny na lehce pomoučený vál, rozdělíme na čtyři díly a zpracujeme je do bochánků. Každý bochánek vyválíme do kruhu a kolečkem na pizzu rozdělíme na šest dílků. Omeletu taktéž rozdělíme na šest dílků, ukládáme na těsto a stočíme rohlíčky (viz foto). Rohlíčky ukládáme na plech s papírem na pečení nebo s teflonovou fólií. Rohlíčky přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme hrubozrnnou solí a celým kmínem.
Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C a upečeme. Orientačně cca 15 minut. Po upečení odložíme na mřížku.
Zveřejněno 10. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíčky plněné salámovou omeletou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD65
Moje poznámka
Rohlíčky plněné salámovou omeletou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD65
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 16 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 3 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 3 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 4 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 4 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 4 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 4 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 4 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
voda,
jogurt,
olej,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
olej,
cibule,
salám vysočina vcelku,
pepř mletý,
vejce,
sůl,
olej,
vejce,
sůl hrubozrnná,
kmín celý
Komentáře (2)