Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 283 kJ / 3 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,70 g |
| Tuky | 330,33 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 772 mg |
| Sodík | 412 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 147,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrvíme sušienky, pridáme k nim rozpustené maslo a premiešame. Zmes vložíme do mini tortových formičiek do výšky cca 0,5 cm a utlačíme. Dáme do chladničky, kým pripravíme krém.
Krok 2: Do misky dáme mascarpone, pridáme smotanu, cukor, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a všetko spolu vymixujeme.
Krok 3: Krém nastriekame do foriem vyložených sušienkami do 3/4 formy a uhladíme. Vložíme do chladničky na 1 hodinu.
Krok 4: Lotusovú nátierku roztopíme v mikrovlnke a nalejeme do foriem navrch krému. Pozor, nesmie byť horúca.
Krok 5: Minitortičky dáme do chladničky na minimálne 6 hodín. Keď sú dostatočne stuhnuté, môžeme ich vybrať z foriem a servírovať.
Zveřejněno 7. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lotusové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vE1n
Moje poznámka
Lotusové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vE1n
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 15 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 29 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Suroviny:
máslo,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
šťáva citronová,
kůra citronová,
pomazánka
Komentáře (2)