Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.
Krok 2: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Plát potřeme marmeládou a na ni poklademe piškoty, které pokapeme rumem.
Krok 3: Na piškoty přidáme broskve nakrájené na menší kousky. Na broskve navrstvíme ještě teplý pudink, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta. Několikrát propíchneme vrchní plát vidličkou a potřeme rozkvedlaným vejcem.
Krok 4: Dáme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova cca 20-25 minut (podle trouby - hlídáme). Zcela vychladlé nakrájíme na řezy, lehce poprášíme cukrem nebo ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 13. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xRGJ
Moje poznámka
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xRGJ
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 2 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 4 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 4 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 5 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
kompot broskvový,
marmeláda rybízová,
piškoty cukrářské,
rum,
vejce
Komentáře (12)
Hezký zbytek neděle 🍀
Ono by to šlo udělat i tak, že z listového upečete dva pláty
Jeden pak naplníte a přiklopíte druhým plátem
No a fachmani by ten horní plát před pečením nakrájeli na obdélníčky velikosti budoucích porcí a potom jimi po upečení pokladli ten naplněný spodní plát
A vůbec..., to by se vám zkrátily žíly kdybyste na ten spodek použila linecké, když už to chcete mermomocí péci vcelku
Patrně myslíte ten papundekl vespod, že
Je to jako boj s větrnými mlýny..., vždy povstanou noví zoufalci co z listového vyrobí srazek
( čekám tady Casino, znám jeho názor na podobné recepty