Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.
Krok 2: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Plát potřeme marmeládou a na ni poklademe piškoty, které pokapeme rumem.
Krok 3: Na piškoty přidáme broskve nakrájené na menší kousky. Na broskve navrstvíme ještě teplý pudink, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta. Několikrát propíchneme vrchní plát vidličkou a potřeme rozkvedlaným vejcem.
Krok 4: Dáme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova cca 20-25 minut (podle trouby - hlídáme). Zcela vychladlé nakrájíme na řezy, lehce poprášíme cukrem nebo ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 13. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xRGJ
Moje poznámka
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xRGJ
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 29 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 33 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
kompot broskvový,
marmeláda rybízová,
piškoty cukrářské,
rum,
vejce
Komentáře (7)
Hezký zbytek neděle 🍀
Ono by to šlo udělat i tak, že z listového upečete dva pláty
Jeden pak naplníte a přiklopíte druhým plátem
No a fachmani by ten horní plát před pečením nakrájeli na obdélníčky velikosti budoucích porcí a potom jimi po upečení pokladli ten naplněný spodní plát
A vůbec..., to by se vám zkrátily žíly kdybyste na ten spodek použila linecké, když už to chcete mermomocí péci vcelku
Patrně myslíte ten papundekl vespod, že
Je to jako boj s větrnými mlýny..., vždy povstanou noví zoufalci co z listového vyrobí srazek
( čekám tady Casino, znám jeho názor na podobné recepty