Játrová paštika à la Leoš
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 302,22 g |
Tuky | 43,42 g |
Vláknina | 11,34 g |
Cholesterol | 3,28 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 3,50 g |
Sacharidy | 57,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a játra pokrájíme na kostky a orestujeme na cibulce a česneku (česnek přidáme až na konci, aby nezhořkl). Pak dusíme do úplného změknutí.
Krok 2: Přidáme smetanu a všechno koření dle chuti a opět dusíme do zredukování šťávy.
Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka (můžeme i poté propasírovat přes sítko). Krok 3: Zamícháme posekané mandle dle chuti, které jsme předtím namočili, aby změkly. Krok 4: Plníme do sklenic, navrch dáme trochu rozpuštěného másla.
Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka (můžeme i poté propasírovat přes sítko). Krok 3: Zamícháme posekané mandle dle chuti, které jsme předtím namočili, aby změkly. Krok 4: Plníme do sklenic, navrch dáme trochu rozpuštěného másla.
Zveřejněno 14. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika à la Leoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MLQQ
Moje poznámka
Játrová paštika à la Leoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MLQQ
Nejnovější recepty
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 1 hodinou
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí vývar s domácí těstovinou
Přidáno před 7 hodinami
Kefírové koláčky s tvarohem a povidly
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková růže
Přidáno před 15 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Majonézové koláčky bez kynutí
Monika146 před 1 hodinou
Lehký tvarohový koláč
Kamila30 před 2 hodinami
Rebarborový koláč
hankaslaba@email.cz před 2 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 2 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 3 hodinami
Bublanina
scorpioon01 před 3 hodinami
Křenová omáčka
trdlo před 3 hodinami
Cibulová omáčka s karamelem
trdlo před 3 hodinami
Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
BTKILI před 4 hodinami
Arabský twister alá KFC
Marcela0123 před 5 hodinami
Suroviny:
játra,
maso vepřové,
cibule,
česnek,
smetana,
sůl,
pepř,
římský kmín mletý,
kardamom,
máslo,
mandle
Komentáře (1)
Osobně bych preferoval drůbeží játra
Opravdu dusíte maso (vhodný by byl asi bůček) od počátku s játry dohromady?
***
No a pro ty, kteří nemají praktickou zkušenost s cuminem, zkuste dávkování věnovat minimálně stejnou pozornost jako vláda věnuje dostavbě Temelína