Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehýnka na paprice

Kuře se smetanovou paprikovou omáčkou milují nejen děti, ale také dospělí. Oblíbená klasika, podávaná s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, krásně zasytí a vaši strávníci se budou doslova oblizovat za ušima.

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 494 kJ /
835 kcal
Bílkoviny12,96 g
Tuky70,31 g
Vláknina6,24 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 912 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy35,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí horní stehna vykostíme, kdo chce, může stáhnout i kůži. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na másle přepustíme slaninu. Na ní pak osmahneme cibuli dorůžova. Krok 3: Maso vložíme na cibulku a necháme zatáhnout. Posypeme paprikou, posolíme a přidáme koření v čajítku. Vložíme bobkové listy a zalijeme vařící vodou, aby bylo maso skoro potopené. Krok 4: Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Vše dusíme pod pokličkou do změknutí. Krok 5: Smetanu naředíme trochou mléka. Přidáme hladkou mouku a rozmícháme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření, omáčku přecedíme a zahustíme smetanou s mlékem a moukou. Krok 6: Za stálého míchání omáčku ještě asi 15 minut provaříme. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

TIP: Desatero rad na téma kuře na paprice

Zveřejněno 7. 5. 2021

Poznámka autora Gregusa

Můžeme použít i jiné kuřecí maso, které máme po ruce a upravíme si ho k obrazu svému.

Na tento způsob je výborné udělat i předek králíka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehýnka na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pJLQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehýnka na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pJLQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vůbec nechápu ty negativní komentáře 8-( vyzkoušela jsem a jak koření tak i slanina jsou v receptu fajn a chuť masa naopak zvýrazňují.<3:-K:yes:

Dajda: Omlouvám se všem kritikům, opravdu jsem nezkoumal kolikrát je zde podoboný recept uveřejněn. První mi padl do oka níže uvedený "Kuře na paprice II", prohlédl jsem si ještě několik jiných, které se zrovna nabízely, nic víc. Proto jsem sem vložil také svůj, jestli to někomu vadí, hluboce se mu omlouvám a prosím ho aby můj recept ignoroval. :-)

bofinka: jo:-! Slepice na paprice:yes: Vždy lepší než kuře. Mám to tak od dětství...

casino: Recept Kure na paprice se nejak do mych modlibech nevejde, mam v nich veci dulezitejsi.
Pamatuji si na slepici na paprice z mladi, byla to dobre jidlo, ale v zadnem pripade by se z nej nemela delat velka veda.
Naopak kure (domaci odchov) se tenkrat obvykle peklo v troube, byval to svatecni, letni, nedelni obed, slepice se varivala na polevku s korenovou zeleninou a polevkovym korenim (bobkovy list, nove koreni, pepr).
Moje maminka vzdy pridavala do vysledne omacky trochu citronove stavy, aby omacka nebyla tak sladka a zakryla slepici "oder". Slaninu bych si tez odpustila.
Tady autor dava rajce, ale jsou zde recepty i s pridanim treba rajcatoveho protlaku, taky dobry napad.
A teoreticky bych to kure vykostila az pred vlozenim do hotove omacky, kosti ji dodaji urcitou hodnotu. Tedy pokud je kure z kvalitniho chovu, protoze to "prumyslove" ,s kostmi i bez, stoji za starou belu ;-)

"To máte za to, že se nemodlíte" :-K
No, ale postup je napsán pěkně, že :-)

Kuře na paprice se slaninou jsem jedla jen jednou. Mě slanina k tomuto v podstatě jemnému jídlu. Jako by ji přetloukala. Ale každý máme chuťové pohádky jinak vybroušené.:-)

Gregusa: Už mám dávno vyzkoušeno, recept na kuře na paprice sem v různých variantách vložil někdo dříve již přinejmenším 38x! :-O

Dajda: Až uvaříte, tak pak teprve pište kritický komentář. Nepsal jsem, že je nejlepší a geniální, ale je určitě lepší než "Kuře na paprice II".;-)

Eja57: Tady ne, ale že to umí líp, už nám sdělil! Tak jsem čekala nějakou bombu, ale nekoná se.

Dajda: ono na některá jídla je tu receptů víc než 39...
Tady to autor aspoň neprezentuje jako božské, vynikající, nejlepší atd. :omg:
Ono to popsané okořeněni nemusí být vůbec špatně...si myslím...

Alzbetina Prk.: Divné? To jste napsala Vy! Ale máte pravdu, opravdu mě udivuje, jak "originálně" se prezentuje kuchař, který sem vloží 39. recept :-O na kuře na paprice, když navíc tvrdí, že ho umí uvařit líp než kuchaři, který sem svůj recept už vložil. :-D

Dajda: zkuste to a uvidíte, že tato kombinace koření je naprosto fajn i ke kuřeti na paprice. Ani nevím, proč vám to připadá divné

Rajče je do kuřete na paprice fajn, může být i bílá paprika, ale nové koření a bobkové listy?

Suroviny:
slanina, máslo, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika sušená sladká, rajče, smetana zakysaná, mouka hladká, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu