Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 489 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,44 g |
Tuky | 136,47 g |
Vláknina | 22,67 g |
Cholesterol | 383 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna očistíme a nařízneme u konce kosti (při pečení se oddělí maso od kosti).
Krok 2: Nakrájíme cibuli na měsíčky a vložíme do pekáče.
Krok 3: Do pekáče s cibulí vložíme očištěná kuřecí stehna, osolíme, opepříme z obou stran. Zastříkneme slunečnicovým olejem.
Krok 4: Kuřecí stehna s cibulí dáme péct do trouby na 170°C cca 45 minut (hotové kuřecí stehno poznáme tak, že jde bez problému oddělit od kosti). Čas od času stehna podlíváme kuřecím vývarem.
Krok 5: Hotová kuřecí stehna dáme bokem, zbyde nám pekáč s cibulí. Cibuli přendáme do kastrolu nebo hrnce. Vzniklý výpek, který zůstal na pekáči, podlijeme trochou vývaru a pomocí vařečky seškrábeme do hrnce s cibulí.
Krok 6: Cibuli v hrnci s výpekem zredukujeme na tuk (cibule trošku ztmavne).
Krok 7: Vzniklý základ na omáčku zasypeme sladkou mletou paprikou a uzenou mletou paprikou. Necháme zarestovat, poté zalijeme vývarem.
Krok 8: Necháme vařit a trošku zredukujeme, osolíme a opepříme (hotovou omáčku poznáme, když se na krajích hrnce začnou dělat mastné skvrny=glanc)
Krok 9: Omáčku dáváme postupně i s cibulí do blenderu a rozmixujeme. Po chvíli mixování přidáme lžíci másla na zahuštění.
Rozmixovanou omáčku přelijeme do čistého hrnce. Tento krok opakujeme, dokud nebude všechna omáčka rozmixovaná. (omáčka se nemusí zahušťovat jíškou, zahušťuje se na francouzský způsob studeným máslem do horké omáčky + rozmixovaná cibule zahustí omáčku též). Krok 10: V osolené vodě uvaříme tarhoňu. Po uvaření scedíme. Krok 11: První na talíř servírujeme tarhoňu, poté vložíme pečené stehno a to zalijeme omáčkou. Na ozdobu posypeme nasekanou petrželí.
Rozmixovanou omáčku přelijeme do čistého hrnce. Tento krok opakujeme, dokud nebude všechna omáčka rozmixovaná. (omáčka se nemusí zahušťovat jíškou, zahušťuje se na francouzský způsob studeným máslem do horké omáčky + rozmixovaná cibule zahustí omáčku též). Krok 10: V osolené vodě uvaříme tarhoňu. Po uvaření scedíme. Krok 11: První na talíř servírujeme tarhoňu, poté vložíme pečené stehno a to zalijeme omáčkou. Na ozdobu posypeme nasekanou petrželí.
Zveřejněno 25. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWgY
Moje poznámka
Pečené kuře na paprice, tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWgY
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 22 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 22 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 23 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 23 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pórková polévka s bramborem a kroupami
poirotka před 11 minutami
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kysané zelí do sklenic
kacaba10 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
skavera před 2 hodinami
Strouhané mrkvové řezy se špaldovou moukou
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuřecí špízy s játry
Sahula před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka s kari
Tonja před 3 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
kotatecko4@seznam.cz před 4 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
cibule,
olej slunečnicový,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
sůl,
pepř bílý mletý,
vývar kuřecí,
máslo,
těstoviny tarhoňa,
sůl,
petrželka
Komentáře (5)
Ten Tvůj asijský buček byl skvělý, tak do tohohle se pustím taky.