Dvojctihodné koláče ze sádla
Nadýchané kynuté koláčky, které jsou plné tvarohu. Skvěle se hodí na narozeniny, svatbu, nebo k nedělní kávičce. Pokud nesníte hned, nemusíte se obávat. Tyto koláčky vydrží v chladu v uzavíratelné nádobě i 3 dny jako čerstvé.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 175 kJ / 5 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,72 g |
Tuky | 245,86 g |
Vláknina | 38,40 g |
Cholesterol | 1,52 g |
Sodík | 592 mg |
Sůl | 1,29 g |
Sacharidy | 692,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve do části vlažného mléka dáme cukr, droždí a necháme chvíli nakynout.
Krok 2: V míse smícháme všechny přísady na těsto a přidáme kvásek. Těsto pořádně vyhněteme a dáme pod utěrku kynout.
Krok 3: Připravíme tvarohovou náplň. Smícháme dohromady tvaroh, vejce, cukr dle chuti, citronovou kůru a rozinky.
Krok 4: Připravíme povidla. Smícháme je se skořicí, rumem a cukrem.
Krok 5: Vypracujemev drobenku - máslo smícháme (prohněteme) s cukrem a moukou.
Krok 6: Na pomoučený vál odkrajujeme kousky těsta. Každý kousek zploštíme, naplníme náplní a uzavřeme. Klademe na plech s pečícím papírem.
Krok 7: Uprostřed koláčku uděláme důlek, potřeme vejcem, dáme povidla a drobenku.
Krok 8: Pečeme na 190 °C asi 15 minut do růžova.
Krok 9: Ještě horké potíráme rozpuštěným máslem s rumem.
Zveřejněno 6. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvojctihodné koláče ze sádla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qOM2
Moje poznámka
Dvojctihodné koláče ze sádla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qOM2
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 16 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Baruska. před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 12 hodinami
Krenex
dragomirac před 14 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 14 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 14 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 15 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
žloutek,
sádlo,
majonéza,
kvásek,
droždí,
mléko,
rum,
citron,
sůl,
povidla švestková,
cukr,
rum,
skořice,
tvaroh,
vejce,
cukr,
kůra citronová,
rozinky,
máslo,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (7)