Dvojctihodné luxus koláčky

Moučníky Koláče a buchty Doba přípravy: 2 hodiny 7 názorů

Moučníky Koláče a buchty Doba přípravy: 2 hodiny 7 názorů

Suroviny 30 ks

500 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
60 g cukru moučka
1 KL soli
1 kostka čerstvého droždí
300 ml teplého mléka
200 ml oleje
2 žloutky
vejce na potření
povidla
Tvarohová náplň:
2 kostky tvarohu
vanilkový cukr
lžíce cukru moučka
lžíce rumu
Drobenka:
100 g polohrube mouky
100 g cukru moučka
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. 50 ml teplého mléka, kostku droždí, lžičku cukru a lžíci mouky ručně rozšleháme a necháme vzejít kvásek.

  2. V míse smícháme obě mouky, prosejeme, přidáme sůl a zbytek cukru. Promícháme a přidáme vzešlý kvásek, zbytek teplého mléka, olej a žloutky. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které necháme cca 45 minut kynout.

  3. Vykynuté těsto prohněteme a rozdělíme na asi 30 ks. Bochánek rozplácneme rukou, naplníme tvarohovou naplní a zabalíme jako vdolek/koláček. Položíme na plech s pečícím papírem, koláčku uprostřed promáčkneme dolíček a naplníme ho povidly. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů přibližně 25 minut.

Komentáře k receptu Dvojctihodné luxus koláčky